Obs. Vi har flyttat till nya lokaler. Vår nya adress är Johandalsvägen 4, 702 31 Örebro. Navigera hit.

Gastro Natur, glashus

Gastro Natur är ett världsunikt gastronomiskt projekt och ett samarbete mellan Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Qwinsta och Örebrokompaniet.

Gastro Natur, varje matälskares dröm

Gastro Natur är en ny och unik typ av upplevelse som Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog och Örebrokompaniet har tagit fram tillsammans med.

Med hjälp av pop up-restauranger mitt i naturen, exklusiv välsmakande mat och dryck ville vi skapa ett oförglömligt minne för våra gäster. 

Konceptet medförde oanade utmaningar där Qwinsta hjälpte till med en kreativ lösning.

glashus

Foto: Per Knutsson

Roger Hjälm

Gastronomisk Entreprenör, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog

roger hjalm kundreferens thumbnail 2

Vad var syftet med Gastro Natur?

“Vi ville skapa en matupplevelse i våra gästers minne som stannar kvar där för evigt. Att skapa popup-restaurangen på Hjälmaren har länge varit en dröm för mig, så när jag visste att eventet skulle bli av och allt det praktiska var löst så hade jag glädjetårar en hel vecka, säger stjärnkocken och krögaren Roger Hjälm.”

 

Vilka utmaningar ställdes ni inför?

“Den stora utmaningen var helt klart vädret. Grundtanken var att popup-restaurangen skulle vara öppen mitt i naturen, men väderprognosen såg dålig ut inför dagen Gastro Natur skulle gå av stapeln. Därför kontaktade vi Johan Kangro på Qwinsta för att se om han kunde lösa problemet. Johan sa ja direkt till utmaningen, han såg inga hinder att genomföra uppdraget och tog fram en kreativ lösning till oss på mindre än en vecka. Vädret blev trots prognoserna bra men det var lite för kallt att sitta ute, så det var bra att vi hade en glasbur.”

 

Var det nått särskilt som utmärkte Qwinsta i deras leverans?

“Det som utmärker Qwinsta är den extremt stora flexibiliteten och det glada humöret, trots att det var ett svårt uppdrag att frakta ut denna glasbur på en liten flotte. Det är fantastiskt att hela Qwinstateamet kunde hålla humören uppe med dessa förutsättningar.”

 

Varför valde ni att samarbeta med just Qwinsta?

“Vi har arbetat ihop med Qwinsta tidigare, bland annat på Atlas Copcos (Epiroc) event på Kvarntorpshögen, så jag vet vad Qwinsta går för. Det känns som om Qwinsta gillar utmaningar och denna popup-restaurang var minst sagt det. Dom arbetade fort och enkelt, det “smällde till” så var anläggningen uppe och det “smällde till” sen så var den nere igen efter att gästerna lämnat restaurangen. Montörer och personal var punktliga och kom i tid vilket skapade ett lugn hos mig som beställare.”

Fakta om tältet

stort-talt-med-glasvaggar-for-uthyrning-mobil

Glashus

Uppdraget var att frakta ut och montera ett Glashus på ett litet sund mitt på sjön Hjälmaren i Örebro. Alla delar inklusive personal fraktades ut på en specialbyggd flotte och glashuset förankrades i ett betongfundament. För att kockarna skulle få plats med kök och verktyg så byggde vi en extra påbyggnadsmodul med kassettgolv, likt en veranda. För att öka säkerheten för gästerna monterade vi även ett aluminiumräcke på ena sidan av verandan. På andra sidan köket fanns även en avgränsad mulltoalett för gästerna. Som standard levereras glashuset med glasväggar och Kassettgolv och som tillbehör lades en grå eventmatta ut på golvet. Interiören bestod av fyra stycken klaffbord och 24 stycken konferensstolar.

Storlek: 5×5 m glashus + 5×5 m veranda
Vägghöjd: 2,70 m

Bilder

Foto: Per Knutsson

Gör som tusentals andra gjort, förbättra ditt event


Kontakta oss för att veta mer, eller för ett prisförslag.


gant logo elon logo bauhaus logo
hydroscand logo krauta logo vw logo
Large 15x25 brollop
alex debi

“We found it amazing how great the staff at Qwinsta were at responding to our needs”

Alexandre & Debohra, Brudpar