Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog

Gastro Natur är ett världsunikt gastronomiskt projekt och ett samarbete mellan Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Qwinsta och Örebrokompaniet

Vad letar du efter?

Litet tält Stort tält Bröllopstält Priser Offert på tält Glashus Kontakt Bord Stol Porslin Inspiration

Gastro Natur

Gastro Natur är en ny och unik typ av upplevelse som Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog och Örebrokompaniet tillsammans med Qwinsta har tagit fram. Med hjälp av popup-restauranger mitt i naturen, exklusiv välsmakande mat och dryck ville vi skapa ett oförglömligt minne till våra gäster. Konceptet medförde oanade utmaningar där Qwinsta hjälpte till med en kreativ lösning.

Fakta om eventet

Glashus
Kassettgolv och glasväggar
Förankrad i betongfundament
4 bord och 24 stol
Extra påbyggnad fungerar som balkong
Aluminiumräcken på båda sidor

Roger Hjälm, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog

Vad var syftet med Gastro Natur?

Vi ville skapa en matupplevelse i våra gästers minne som stannar kvar där för evigt. Att skapa popup-restaurangen på Hjälmaren har länge varit en dröm för mig, så när jag visste att eventet skulle bli av och allt det praktiska var löst så hade jag glädjetårar en hel vecka, säger stjärnkocken och krögaren Roger Hjälm.

 

Vilka utmaningar ställdes ni inför?

Den stora utmaningen var helt klart vädret. Grundtanken var att popup-restaurangen skulle vara öppen mitt i naturen, men väderprognosen såg dålig ut inför dagen Gastro Natur skulle gå av stapeln. Därför kontaktade vi Johan Kangro på Qwinsta för att se om han kunde lösa problemet. Johan sa ja direkt till utmaningen, han såg inga hinder att genomföra uppdraget och tog fram en kreativ lösning till oss på mindre än en vecka. Vädret blev trots prognoserna bra men det var lite för kallt att sitta ute, så det var bra att vi hade en glasbur.

 

Var det nått särskillt som utmärkte Qwinsta i deras leverans?

Det som utmärker Qwinsta är den extremt stora flexibiliteten och det glada humöret, trots att det var ett svårt uppdrag att frakta ut denna glasbur på en liten flotte. Det är fantastiskt att hela Qwinstateamet kunde hålla humören uppe med dessa förutsättningar. För Roger Hjälm var det självklart att kontakta Qwinsta när denna utmaning dök upp. Men Roger såg några saker där Qwinsta utmärkte sig extra mycket.

 

Varför valde ni att samarbeta med just Qwinsta?

Vi har arbetat ihop med Qwinsta tidigare, bland annat på Atlas Copcos (Epiroc) event på Kvarntorpshögen, så jag vet vad Qwinsta går för. Det känns som om Qwinsta gillar utmaningar och denna popup-restaurang var minst sagt det. Dom arbetade fort och enkelt, det “smällde till” så var anläggningen uppe och det “smällde till” sen så var den nere igen efter att gästerna lämnat restaurangen. Montörer och personal var punktliga och kom i tid vilket skapade ett lugn hos mig som beställare.

Om Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog är ett unikt gastronomiskt koncept på landet som sträcker sig bortom en god middag serverad på ett bord. Katrinelund erbjuder ärlig matlagning, fantastisk dryck, spa, övernattning och upplevelser i världsklass, allt för att skapa oförglömliga minnen. Katrinelund har blivit känt som en av Sveriges främsta gastronomiska upplevelser, med det senaste konceptet Gastro Natur som kronan på verket. Idag tar tusentals människor från hela världen del av Katrinelunds upplevelser och rekommenderas av White Guide.

Få en kostnadsfri offert

Vi svarar normalt sett inom ett dygn. Skickar du din förfrågan på en helgdag återkommer vi nästkommande vardag.

gdpr