Semesterstängt: Kontoret är stängt vecka 27-30. Offerter besvaras vecka 31. Förfrågningar för juli och augusti mejlas till offert@qwinsta.se och besvaras snarast möjligt.

Hyra Partytält, Den Ultimata Guiden [Uppdaterad 2023]

Varför ska jag hyra partytält till mitt event?

Du kanske tänker att ‘Den här frågan är ett öppet mål; man hyr ett tält utifall det blir dåligt väder under sitt event’. Vi håller såklart med, det är en av de självklara anledningarna till varför man hyr ett partytält. Du vill skydda dig och dina gäster mot regn, vind, snö, hagel eller kanske en otrevlig mås som siktat in sig på dessertbuffén eller bröllopstårtan. Men vi vill gärna utmana den traditionella synen på att hyra partytält med en tvist: ‘Varför ska man ha sitt event i ett tält, istället för i en traditionell lokal?

Originellt med partytält, höjer värdet för gästen

Att vara originell, på ett bra sätt. Originalitet förbättrar upplevelsen och därmed värdet på evenemanget för både dig och dina gäster. Ställ dig själv frågan: hur många fester har du tillbringat i ett tält kontra en traditionell festlokal? 

Känslan av att ha en festen i ett tält placerat mitt i naturen, där du ser och hör skogen genom glasväggarna och där du ser den stjärnklara himlen på kvällen genom det transparenta taket, mysiga ljusslingor i taket, värmeljus på borden och trevligt sällskap – är oslagbar. Alla som besöker den festen eller eventet kommer ha med sig en unik upplevelse hem.

skapa originell fest med partytalt
En anledning till varför många vill hyra partytält är för att det är originellt och att man kommer närmare naturen.

För lite utrymme i befintliga lokaler

Om du ska arrangera en företagsfest eller ett event och inte har tillräckligt med utrymme för dina gäster, personal eller kunder i dina egna lokaler, kan du hyra ett partytält som vi monterar bredvid dina lokaler. På så vis expanderar du din effektiva eventyta och kan gästerna enkelt ta sig från dina lokaler till tältet där ni har middag och/eller fest.

skapa mer utrymme till ditt event

Om den lokal som du planerar att ha event i är för liten, kan du hyra ett partytält och ha det i anslutning för att få en större yta. Antigen så har ni eventet i partytältet, eller så har ni det i anslutning till den tänkta lokalen. På så sätt blir tältet en förlängning av lokalen.

Mer flexibelt än vanliga lokaler

Du kan anordna din fest precis var du vill. Vi har monterat tält i sluttande branta backar, mitt på en sjö, på en strand och mitt i skogen. Flexibiliteten möjliggör en kreativ höjd du sällan får med en traditionell lokal.

talt mer flexibelt an vanliga lokaler
Tält skapar en flexibilitet som är svår att slå. Dom flesta tält vi hyr ut går att expandera på både bredden och längden för att passa ditt behov. Vissa av våra tält går att beställa med fler än en våning.

Släpper in mycket dagsljus

Ett tält med glasväggar och transparent tak skapar ett grymt ljus, oavsett om det är soligt eller molnigt. Du får fördelen av att vara utomhus, utan nackdelarna.

slapper in mycket dagsljus
Tält med transparent tak, glasväggar eller transparent väggduk släpper igenom ljus, vilket ger en härlig känsla.

Vilken typ av partytält ska jag hyra?

Sammanslaget finns det många typer av tält. Vi väljer att skriva om de tält som vi hyr ut. I princip kan alla tält vi hyr ut monteras var som helst, oavsett underlag. Läs mer under sektionen underlag.

Många sittande eller stående gäster

Hyra partytält för stora sällskap
Eventtält Large passar bra för dig som ska ha ett exklusivt event för stora sällskap.

Modulära tält, alltså tält som går att bygga både på längd och bredd, såsom vår största tältmodell Eventtält Large, (också kallat Maxiflex), passar för dig som har väldigt många gäster på ditt event. Det finns ingen övre gräns hur långt man kan göra ett sådant tält, vi har byggt tält som är en halv kilometer långt. 

Eftersom tältet är så stort kan man få plats med både dansgolv, buffé, scen för artister, kök och annat. Tältet är robust och i absolut högsta byggkvalité i aluminium. Vi behöver komma in med en truck eller en kranbil för att montera detta tält. Är du orolig över åverkan på mark vid montering av ett så stort tält, läs mer under sektionen åverkan på mark.

Mindre exklusiva event

mindre exklusiva event partytalt medium
Eventtält Medium passar bra för dig som ska ha ett mellanstort event med en exklusiv känsla.

Vårt tält Eventtält Medium (också kallat multiflex) är också ett modulärt tält som går att bygga på både längd och bredd. Tältet är mindre än vårat stora large-tält och har lättare design, men håller väldigt hög byggkvalité i aluminium. Tältet passar dig som ska ha ett exklusivt mer intimt event med sittande eller stående gäster. Tältet passar också som ett “mingeltält” bredvid befintliga festlokal. Tältet kan monteras för hand och det behövs ingen kranbil. Vi behöver dock komma in relativt nära med en bil och släpkärra.

Mindre fester och tillställningar

mindre fester och tillstallningar partytalt small
Eventtält Small passar bra för dig som ska ha ett enklare event för mindre sällskap.

Eventtält Small passar bra för dig som vill hyra partytält för att arrangera mindre tillställningar, fester, bröllopsbjudningar eller liknande. Exempelvis kan tältet på bakgården i en trädgård, eller på en gräsplätt utanför ett företag. Tältets konstruktion har en enklare design än Large och Medium, vilken gör den lättare och smidigare att montera. Tältet kan monteras för hand, vilket betyder att vi inte behöver komma komma åt med en kranbil. Vi behöver dock komma in relativt nära med en bil och släpkärra.

Små intima fester, marknader, sportevenemang

talt for intima fester marknader sportevenemang
Om du arrangerar en enkel fest och behöver utrymme för mellan ca 10-40 sittande eller 10-60 stående gäster, passar Eventtält Mini bra för dig.

Eventtält Small tält passar dig som behöver tak över huvudet för några få personer. Om du ska ha en liten enklare fest hemma kan du hyra en eller två av denna modell tillsammans med ett enkelt trägolv. Den passar också för marknader, sportevenemang och liknande. Flera av våra kunder hyr 5-10 st tält som vi sedan monterar ihop, på så vis får sponsorer, utställare och andra aktörer ett eget litet bås. Tältet finns i utförandet 3x3m eller 5x5m. Tältet kan monteras för hand och det behövs ingen kranbil. Vi behöver dock komma in relativt nära med en bil och släpkärra.

Superexklusiva event

superexklusiva event glashus
Glashuset är ett av vårat mest exklusiva val

Glashuset är, som du säkert förstår, inget tält. Men vi väljer att ha med den i denna guide eftersom huset är mobilt och har samma typ av användningsområde som tält har. Glashuset är en kreativ och exklusiv produkt för den som är riktigt kräsen och vill arrangera sitt event på ett unikt sätt. Vi är ensamma i Norden om att hyra ut produkten. Modulen är 5 m x 5 m men kan byggas ihop med flera andra moduler. Det går även att bygga en veranda med räcke som du ser på bilden. Ett perfekt val för att göra exklusiva middagar i. 

Låg budget, små fester och kalas

gor det sjalv talt
Gör-det-själv-tälten passar dig som ska ha en enkel fest eller kalas på bakgården.

Tältet är vår enklaste modell, men fortfarande mycket högre kvalitet än partytält du köper på Bauhaus, Rusta eller liknande butiker. Du kan montera tältet själv utan vår hjälp, om du inte vill montera tältet själv så kan vi göra det för en servicekostnad.Tältet har svart tak och heltäckande svarta väggar. Tälten hyrs ut tillsammans med bord och stolar.

OBS: Gör-det-själv tälten hyr vi endast ut i området Örebro med omnejd. Om du bor utanför Örebro och vill ha hjälp att lokalisera en bra tältleverantör, kontakta oss då. Vi har kontakt med många bra kollegor i branschen.

Vilken storlek på partytält ska jag välja?

Det är många faktorer som påverkar vilken storlek du behöver när du ska hyra partytält. Nedanför listar vi de saker som är viktigast att tänka på när du väljer tält.

hur stort partytalt behover man storleksguide
För att få fram en bra rekommendation på tältstorlek för ditt behov, behöver ett antal faktorer räknas in.

Räkna ut total storlek på yta eller tomt

Förutom kostnad så har storleken på den yta du vill ha ditt tält på betydelse. Det kanske låter som en självklarhet, men tältet måste få plats på din yta plus att det ska finnas utrymme för att montera tältet. Beroende på vilket typ av tält du vill ha måste vi komma in med truck eller kran, vilket betyder att vi måste kunna köra in dessa maskiner. Mät den ytan du har till ditt förfogande.

berakna hur stor yta du har for ditt talt
Mät den totala markytan du har till ditt event.

Antalet gäster som ska vara i tältet

Måtten vi anger nedan är ungefärliga mått. För att få veta exakt vilken storlek du behöver på ditt tält, kontakta din tänkta tältleverantör. Vi har speciell mjukvara för att räkna ut detta, beroende på vilka bord och stolar du ska ha.

 • Stående gäster utan bord: 0,5 kvm per gäst 
 • Sittande gäster med klaffbord med 6st klaffstolar: 6 kvm/bord eller 1 kvm per gäst
 • Stora runda bordet med 9st klaffstolar: 13 kvm/bord eller 2 kvm per gäst
 • Lilla runda bordet med 6st klaffstolar:  9 kvm/bord eller 2 kvm per gäst

Vi hjälper dig gärna med att räkna ut detta, där får du även en visualisering hur möblering för ditt tält kan se ut. Längre ner i denna guide, under sektionen ‘Hur många gäster får plats i dom olika tälten?’ har vi tagit fram en lista där du enkelt kan se hur många personer som får plats i varje tält.

antalet gaster som ska vara i taltet outline
Sammanställ antalet gäster som du vill ska få plats i tältet.

Grov beräkning, kalkyl

Om du snabbt vill bilda dig en uppfattning om hur många kvadratmeter tält du behöver, använd då denna kalkyl.

 • Bankettstil på bord, stående/sittande gäster: 2,3 kvm per gäst.
 • Bankettstil på bord, stående/sittande gäster inkl. dansgolv: 2,5 kvm per gäst

Bankettstil innebär att borden står lite utspritt med gott om mellanrum, tänk “finmiddag.”

rakna ut storlek pa partytalt 01
Beräkna grundstorleken genom att multiplicera antalet gäster med 2,3 eller 2,5 kvm.

Dansgolv

Man kan grovt räkna med att 30% av gäster som besöker ett event väljer att dansa, om det finns ett dansgolv.

 • Dansgolv 0,15-0,25 kvm dansgolv per gäst
sa raknar du ut storlek pa ditt dansgolv i partytalt
Om du ska ha dansgolv så lägg till ca 0,15 – 0,25 kvm per gäst till den totala tältytan.

Buffé

Om du ska ha en fest med buffé så behöver du beräkna golvyta för detta. All mat för samtliga gäster behöver få plats på borden. Gästerna behöver tillräckligt med utrymme för att både köa och plocka mat runt bordet. Använd kalkylen nedan för att räkna ut hur många bord du behöver.

 • Ett buffébord för varje 75e gäst: 9 kvm per bord eller 0,12 kvm per gäst
sa mycket yta behover du for buffebord partytalt
Om du ska ha buffé i ditt tält så lägg till 0,12 kvm per gäst till den totala tältytan, eller ett bord per 75:e gäst.

Bar

Om du ska ha en bar och servera alkohol så behöver du beräkna golvyta även för detta. Det finns barer i många olika utföranden, vi har tagit en enklare mindre bar.

 • Bar (inkl. kringytor) 6-8 kvm för en bar
rakna ut golvyta for bar i partytalt
Om du ska ha en bar i ditt tält så lägg till ca 6-8 kvm till den totala tältytan.

Dessertbord

Det kan vara fördelaktigt att ha ett separat dessertbord en bit bort från din buffé. På bordet kan du ställa dessert, kaffe, bestick, porslin, koppar och annat.

 • Ett dessertbord: 9 kvm per bord
sa stor golvyta behover du till dessertbort i partytalt 1
Om du ska ha ett bord för dessert så lägg till ca 9 kvm till den totala tältytan.

Presentbord

Om du arrangerar ett bröllop, kalas eller fest där gäster kommer ha med sig blommor eller presenter, då behöver du beräkna golvyta för detta. Använd kalkylen nedan.

 • Ett presentbord: 6 kvm per bord

DJ-bås

Musik är ett måste på en fest, särskilt om ni ska hålla igång nattetid. Använd kalkylen nedan för att beräkna hur mycket yta ett DJ-bås behöver. Rådfråga med din DJ för att få exakt yta.

 • DJ-bås och högtalare 9 kvm
sa stor yta behover dj i partytalt
Ska du ha en DJ på ditt event eller fest? Lägg till ca. 9 kvm till den totala tältytan.

Scen

Om du ska anlita musiker eller ett band så behöver dom lite större yta för alla sina instrument. Använd kalkylen nedan för att räkna på golvyta. Rådfråga med ditt band för att få exakt yta.

 • Yta för band och instrument 21 kvm
rakna ut kvadratmeteryta for scen i ditt talt
Musik höjer stämningen på ditt event. Om du ska ha en musiker med instrument, beräkna ca 21 kvm extra tältyta.tra yta för detta, ca 1,8 kvm per gäst vid honnörsbordet.

Honnörsbord

Om du arrangerar bröllop så brukar honnörsbordet generellt vara lite större och därmed upp mer golvyta. Det brukar också vara mer fri yta runtom honnörsbordet.

 • Honnörsbord 1,8 kvm per gäst vid honnörsbord
berakna golvyta for honnorsbord i talt
Honnörsbord är ofta större och har mer yta runtomkring borden. Beräkna lite extra yta för detta, ca 1,8 kvm per gäst vid honnörsbordet.

Vanligaste storlekarna på tält

Våra modulära tält (Large och Medium) går att justera i spännvidd, alltså i bredd. Resterande tält går endast att bygga på längden. Dom flesta av våra tält byggs på i sektioner på längden, därför kan man anpassa det till dina behov.

Dom vanligaste storlekarna

Så räknar du ut kvadratmeter på en yta

Så här gör du för att beräkna kvadratmeter på en befintlig yta:

 • Bredden på golvet (t.ex 9 m)  x längden på golvet (t.ex. 18 m) = golvets storlek i kvadratmeter (162 kvm)
sa raknar du ut kvadratmeter pa en yta 01
Så här beräknar man kvadratmeter på en yta.

Hur många gäster får plats i de olika tälten?

Siffran över hur många sittande gäster som får plats varierar beroende på vilka möbler du väljer, hur du väljer att möblera och vilka andra eventprodukter som ska vara i tältet (bar, dansgolv, scen m.m.)

Sittande gäster tar upp mycket mer yta än stående gäster, här är också möblering av bord och stolar av stor vikt. En möblering där du använder klaffbord med stol som står på rad, där får det plats många fler gäster än om du har stora runda bord i bankettstil (bord placerade med mer avstånd.)

Sittande gäster

hur manga sittande personer far plats i partytalt
Sittande gäster tar mer plats än stående. Vi har sammanställt en lista över ungefär hur många sittande gäster som får plats i dom olika tälten.

Stående gäster

Stående gäster tar upp betydligt mindre plats än sittande gäster eftersom det är färre eller inga möbler i tältet. 

hur manga staende personer far plats i partytalt
Om du endast ska ha stående gäster i ditt tält så får det plats fler gäster. Vår lista visar ungefär hur många som får plats i varje tält.

Sittande och stående gäster

Det är vanligt med event där gäster både står och sitter, många står i baren, många är på dansgolvet.

hur manga sittande och staende personer far plats i partytalt
Det är inte ovanligt att gästerna sitter vid middagsbjudningen, men står upp eller dansar resterande kvällen. Se listan nedan för hur många som får plats i varje tält.

Vilken stil och känsla har olika tält?

Exklusiva tält

Det tält vi tycker är mest premium/exklusiv är egentligen inte tälten i sig, utan tillbehören. Till tälten Medium och Large har vi tillbehöret glasväggar, till Small och Large har vi transparent tak, vilket båda skapar en lyxig atmosfär och känsla i tältet. 

exklusiva tillbehor glasvaggar
Glasväggar gör att tältet upplevs mer exklusivt.
transparent tak ar det exklusiva valet 1
Transparent takduk skapar en unik känsla i ditt tält.

Tillbehören trägolv med underbyggnation och kassettgolv lyfter premiumkänslan ytterligare. Om du är väldigt mån om att det ska vara hög klass, då kan vi alltid lägga in ett riktigt parkettgolv eller en riktigt snygg eventmatta. 

skapa stabilitet i talt med kasettgolv
Få en premiumkänsla i ditt tält med kassettgolv, som också skapar stabilitet.
exklusiva tillbehor tragolv underbyggnation
Få en premiumkänsla i ditt tält med kassettgolv, som också skapar god stabilitet.
exklusiva tillbehor parkettgolv
På bilden ser du ett kassettgolv, vilket vi lagt en eventmatta på, varpå det ligger ett lyxigt parkettgolv. Perfekt för dansgolv till bröllop.
exklusiva tillbehor eventmattor
Vi har en uppsjö av olika färger på eventgolv.

Om vi nu ändå måste välja ett tält som det mest exklusiva så är det vårat glashus, som egentligen inte är ett tält, men ändå 😀

vart mest exklusiva talt glashuset
Vi tycker att glashuset är vår mest exklusiva produkt.

Enkla tält

Utan att ta med antalet gäster i beräkningen så tycker vi att Eventtält Small och Mini med vanliga vita dukar utan golv är dom enklaste alternativen.

enkla talt eventtalt mini
Eventtält Mini, också kallat topptält är en enkel lösning till ditt event.
enkla talt eventtalt small
Eventtält Small rymmer många gäster, men är enkelt att bygga.

Unika och kreativa tält

Vi tycker att glashuset, som förvisso inte är ett tält, är det mest kreativa alternativet. Vårt Partytält Large och Medium med glasväggar, transparent tak och snyggt golv är också väldigt kreativt
Det finns olika sätt att skapa en ytterligare kreativ dimension i dessa tält, det är genom att hyra belysning av oss, på så sätt kan man få tältet att se ut som ett konstverk kvälls- och nattetid.

unika kreativa talt eventtalt large
Ett av våra mest kreativa alternativ, Eventtält Large.
unika kreativa talt glashus
Glashuset är ett kreativt alternativ för dig som vill vara helt unik.

Fest på bakgården

Generellt så tror vi att ett eller flera Partytält Mini alternativ Gör-det-själv tälten passar bäst för fester på bakgården. Om du har en stor gård och ska ha 50+ gäster, då tycker vi att du ska överväga ett Partytält Small.

talt till fast pa bakgarden
Eventtält Small passar bra till fester om du har en lite större bakgård.
talt till fast pa bakgarden eventtalt mini
Vårt minsta tält passar bra om du har en liten markyta att röra dig med.
talt till fast pa bakgarden gds2

Bröllopsfest

Beroende på antalet gäster som kommer på bröllopet så rekommenderar vi Partytält Small, Medium eller Large med glas- eller transparenta väggar och transparent tak. Dessa tält är väldigt populära när det kommer till just bröllopsfester.

talt till brollopsfest eventtalt large
Eventtält Large är optimalt för bröllopsfester med gott om utrymme.
talt till brollopsfest eventtalt medium
Mediumtältet är en enklare variant men passar väldigt bra till bröllop.
talt till brollopsfest eventtalt small
Smalltältet passar utmärkt till bröllop.

Barnkalas

För barnkalas så rekommenderar vi ett eller flera Partytält Mini av storleken 3×3 eller 5×5 men även Gör-det-själv tältet funkar bra.

talt som passar till barnkalas eventtalt mini
Eventtält Mini passar bra till barnkalas. Om du behöver mer utrymme kan du alltid hyra partytält som är 5x5m.
talt som passar till barnkalas eventtalt gds2
Gör-det-själv-tältet passar till barnkalas.

Billiga tält

Allt är såklart relativt, vi förknippar billigt med dålig kvalité och inget av våra tält är det. Utan att ta med antalet gäster i beräkning så är Partytält Mini eller Gör-det-själv tälten är tälten som kostar minst. Detta tält levereras endast i Örebro.

Varför ska man hyra ett golv till sitt tält?

gor det sjalv talt

Vår enklaste tältlösning som du kan montera själv (levereras endast i Örebro).

Golv är till för att skapa en stabilare, säkrare och trevligare yta att gå på. Det finns golv i olika prisklasser med olika egenskaper. Här går vi igenom varför man ska ha ett golv, vad skillnaden på golven är och när man inte behöver ett golv. När man hyr ett partytält så monteras det ofta på ställen där marken är ojämn, såsom gräs, grus, sten, jord eller liknande. Här kan du läsa några anledningar till varför det är bra att ha golv.

varfor ska man hyra golv till sitt talt outline
Trägolv skapar stabilitet i tältet vid ojämnt underlag.
 • Det underlättar för gästerna att gå på ha ett stabilt underlag, så de slipper snubbla
 • Gäster med högklackat kan gå på golvet utan att sjunka ner i gräs/lera när det är blött
 • Stolsben står kvar på golvet, istället för att dom sjunker ner i gräset
 •  Om det regnar ute blir kommer golvet i tältet fortfarande vara torrt, men om du har tältet på gräs rinner vattnet in under tältduken gästerna kan blir blöta
 • Det ser mycket trevligare och mer exklusivt ut att ha ett golv i sitt tält
 • Det är enklare att “svänga dem lurviga” på ett platt trägolv än på gräs 😉

Välj golv efter hur stabilt du vill ha underlaget

Hyr ett kassettgolv eller trägolv med underbyggnation i samband hyr partytält, om du vill ha mer stabilitet än underlaget erbjuder. Kassettgolv och trägolv med underbyggnation skapar stabilare yta att gå på då de hakas/monteras ihop samt ligger på en stabil konstruktion, medan det vanliga trägolvet är enklare och placeras ut på befintligt underlag. Om pris är viktigt för dig, använd ett vanligt trägolv.

Kassettgolv skapar bra stabilitet

Kassettgolv är vad det låter som, det är en kassett som har en yta av trä på ovansidan. Flera kassetter kan “hakas” ihop för hand. Eftersom att kassetterna sitter ihop förhindras dom från att röra sig, så golvet blir det väldigt stabilt att gå på.

skapa stabilitet i talt med kasettgolv2
Kassettgolv skapar mycket god stabilitet i tältet och är exklusivt.

Trägolv med underbyggnation gör underlaget mycket stabilt

Trägolv med underbyggnation är ett trägolv som sitter monterat på en stålram. Denna ram gör att trägolvet kommer upp från marken, även om marken är ojämn så blir trägolvet perfekt utan stora skarvar. Detta är en bra lösning om du ska ha ditt tält på grus, gräs eller andra ojämna ytor.

skapa stabilt underlag med tragolv underbyggnation
Trägolv med underbyggnation skapar mycket god stabilitet i ditt tält.

Vårt trägolv är det enklaste av golv vi har och läggs ut löst på ett underlag. Det är för den som vill ha lite mer stabilitet än gräs/grus ger, men vill ha nått som kostar lite mindre.

Enkelt trägolv skapar stabilitet, lägre pris

Vårt trägolv är det enklaste av golv vi har och läggs ut löst på ett underlag. Det är för den som vill ha lite mer stabilitet än gräs/grus ger, men vill ha nått som kostar lite mindre.

Vårt vanliga trägolv ger lite mer stabilitet än att ha tältet direkt på marken. En prisvärd lösning.
Vårt vanliga trägolv ger lite mer stabilitet än att ha tältet direkt på marken. En prisvärd lösning.

Eventgolv är lyx, läggs på befintligt golv.

Ett eventgolv är ett väldigt exklusivt högblankt golv som är bra när man vill ha en superexklusiv finish på sitt golv, passar bra till kommersiella event. Eventgolvet sammanfogas med tunna lister och finns i två 2 tjocklekar:

 • 18 mm spångolv finns i svart och vit.
 • 10 mm mdf /chipboard levereras i 12 färger.

Golvet är 1×1 meter och du sammanfogar med tunna lister på varje sida av golvet

skapa superlyxig kansla med eventgolv
Eventgolv placeras ut på ett vanligt golv, kassettgolv eller trägolv med underbyggnation.

Eventmatta möjliggör färgat golv, läggs på befintligt golv

En eventmatta är en matta som du kan ha ovanpå trägolv med underbyggnation eller kassettgolv. Eventmattor finns i många olika utföranden, färger och kvalitén. Mattan rullas ut på golvet för att ge en proffsigare känsla på ditt event. Mattan fungerar också som ett ljuddämpande element.

exklusiva tillbehor eventmattor
Eventmatta möjliggör olika färger på ditt golv och finns i många kulörer.

Finns det någon fördel att inte ha ett golv i partytält?

De nackdelar vi hittar med att ha ett golv i sitt tält är hyreskostnaden för golvet och tiden för att installera det. 

När behöver man inte ett golv eller matta i sitt tält?

Om du har en väldigt tight budget och ska göra enklare kalas eller bjudningar hemma, men vill ha ett tält mot regn eller sol, då kan du köra utan golv och matta.

Vilka olika typer av väggar och tältdukar finns till tält?

Tältduk och tältväggar finns i flera olika utföranden. Här går vi igenom praktiska detaljer om tältduk och tältväggar. Om du vill veta mer om vilken vägg du ska välja för att få en specifik stil och känsla på ditt tält, läs sektionen ‘Stil och känsla på tält.’

Vit tältduk, standardvalet

När vi pratar om en tältduk så är det en vit tältduk i plast vi pratar om, detta gäller alla tält. Tältdukar hjälper tältet att stå emot vind, regn, snö och en del värme utifrån. Detta är ett standardval och ingår när du hyr alla våra tält.

vit taltduk ar standardvalet for partytalt
Dom flesta av våra tält levereras med vit heltäckande tältduk som standard.
vit takduk ar standardvalet for partytalt
Vit takduk är standard på alla våra eventtält.

Fönsterduk till viss del transparent

Fönsterduk liknar tältduk, men har ett transparent fönster mitt i duken, ofta med “plast spröjs.” och gör att gäster ser både in och ut ur tältet, du får då in mer naturligt ljus i tältet. I vårt sortiment har endast Eventtält Small och Mini fönsterdukar som tillbehör.

fonsterdukar till partytalt transparent
Eventtält Small med tillbehöret fönsterdukar.

Transparenta dukväggar

Vi har även transparenta dukväggar, en väggduk som till väldigt stor del är transparent plast, för att maximera ljusinsläpp och utsikt.
Dessa finns tillgängliga för Eventtält Medium, och i ett fåtal till Eventtält Small. 

transparanta dukvaggar partytalt
Eventtält Small finns med transparenta väggdukar som tillval.

Glasväggar är exklusivt och transparent

Det vi kallar för glasväggar är sektioner med transparenta glasskivor. Förutom själva aluminiumramen så är hela fönstret transparent. Glasväggar är ett tillbehör och finns till Partytält Large och Medium. Vi rekommendera att hyra till en AC när du hyr tillbehöret glasväggar mitt i högsommaren, eftersom det kan bli väldigt varmt i tältet.

exklusiva glasvaggar till partytalt
Glasväggar skapar en exklusiv och unik upplevelse där du ser miljön runtomkring dig i tältet.
exklusiva glasvaggar till partytalt 4
Glasväggar är det populäraste tillbehöret till samtliga tält.
exklusiva glasvaggar till partytalt 2
Glasväggar är populärt bland våra kunder som ska arrangera bröllopsfest.
exklusiva glasvaggar till partytalt 3
Glasväggar finns till large, medium och smalltältet.

Glasdörrar gör att du kan låsa tältet

Glasdörrar är en dubbeldörr, alltså två dörrar som sitter i en ram där den vänstra öppnas åt vänster, den högra dörren åt höger. Dörrarna är låsbara och du får en nyckel till om du vill låsa på natten natten innan eller efter eventet. Glasdörrar räknar vi alltid in i priset när du hyr glasväggar till ett tält.

Vi har även singeldörrar, ett dörrblad, som passar utmärkt som nödutgång eller in- och utgång för t.ex. catering.

glasdorrar gor att du kan lasa taltet
Alla tält finns med glasväggar som tillbehör. Levereras med glasdörrar som är låsbara.

Plastväggar förhindrar insyn i tältet

Plastväggar är vita väggar i hårdplast som man kan placera på vissa sektioner av sitt tält. Plastväggarna finns till Partytält Large och Medium och kan med fördel kombineras med glasväggar. Om du exempelvis har en scen, kök eller annat område med dyr utrustning och du inte vill ha insyn där, då kan man använda plastväggar istället för glasväggar för just denna del av tältet.

plastväggar forhindrar insyn i taltet
Om du har en del i partytältet som du inte vill ha insyn i, då kan du hyra partytält med extra tillbehör i form av väggar i hårdplast.

Mellanrum för att skapa ingång och luftgenomströmning

Mellanrum är såklart inget du behöver betala extra för utan är nått man planerar in för att gäster ska kunna ta sig in och ut ur tält som inte har dörrar. Orsaken till att vi tar upp det här är för att det är bra att planera flera öppningar i tältet. Detta gör vi för både genomströmning av luft, men också för att gäster ska slippa gå igenom hela tältet för att komma ut.

mellanrum i partytalt for luftgenomstromning
Skapa luftgenomströmning i ditt tält genom att ha stora öppningar.

Tält utan väggar för en luftig känsla

Så länge vädret tillåter så kan man alltid köra helt utan väggar. Är det mitt i sommaren så kan det vara ett skönare alternativ om det blåser genom tältet, än att den varma luften stannar inne i tältet – det vill säga om man inte hyrt till en AC.

35.talt utan vaggar for en luftig kansla
Skapa en luftig känsla utan väggar eller tältdukar.

Vilka takdukar och tälttak finns det?

Varje tältmodell har en specifik takduk, men om man kollar överlag i branschen så är majoriteten av tälttaken vita eller transparenta. Det är väldigt ovanligt med färgade dukar. Som nämnt i tidigare avsnitt så går det specialbeställa andra färger, men är väldigt kostsamt och rekommenderas endast om du ska ha ett tält stående under längre perioder.

Vit takduk är standardvalet

Vit takduk ingår i priset som standard till alla våra tält och glashus. 

vit takduk ar standardvalet for partytalt
Eventtält Large med vit takduk som standardtillbehör.
vit takduk ar standardvalet eventtalt medium
Eventtält Medium med vit takduk som standardtillbehör.
vit takduk ar standardvalet eventtalt small
Eventtält Small med vit takduk som standardtillbehör.
vit takduk ar standardvalet eventtalt mini
Eventtält Mini med vit takduk som standardtillbehör.

Transparent takduk är det exklusiva valet

Den transparenta takduken är gjord av genomskinlig plast och släpper in solljuset, vilket skapar en väldigt exklusiv känsla i ditt tält. Våra tält Partytält Large och Small finns med transparent tak och är i mjukplast. Alla dessa tält har sluttande tak. 

Vi rekommendera att hyra till en AC när du hyr tillbehöret transparent takduk mitt i högsommaren, eftersom det kan bli väldigt varmt i tältet.

transparent tak ar det exklusiva valet 2
Se en klar stjärnhimmel med vårt tillbehör transparent tak.
transparent tak ar det exklusiva valet 1
Transparent tak är populärt bland våra kunder som arrangerar bröllop.

Svart takduk finns endast till Gör-det-själv tält

Endast vårat Gör-det-själv tält har svart takduk. Taket är sluttande. Detta tält leverera endast i Örebro.

svart takduk finns endast till gor det sjalv talt2
Gör-det-själv-tältet har svart tältduk och tak (leverera endast i Örebro).

Finns det olika färg på partytält?

Majoriteten av våra tält är i vitt med Gör-det-själv tälten som enda undantag, dessa är svarta. Därför går tälten i sitt originalutförande endast hyras i vitt. Om du vill ha en annan färg i tältet än vitt så kan man alltid göra en speciallösning med färgade inneväggar, alternativt täcka den vita tältduken med tyg i annan färg. Om du är intresserad av detta så har vi en dekoratör som kan hjälpa dig.

Kan man koppla ihop ett tält med en byggnad?

Ett sätt att förlänga befintliga lokaler, oavsett om det är en kommersiell lokal eller en bröllopslokal, är genom att koppla ihop ett tält med en byggnad. På så sätt kan gäster gå ut via en dörr eller annan öppning rakt in i tältet. Vips, så har du utökat den effektiva ytan för ditt event.

koppla ihop partytaltet med en byggnad
Alla våra partytält går att koppla ihop med byggnader, för att skapa en förlängning av befintliga lokaler.

Kan man ha ett tält eller glashus i vattnet?

Vi tycker om kluriga lösningar. Denna lösning gjorde vi åt Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog och Gastro Natur. Vi byggde upp ett av våra glashus mitt på sjön Hjälmaren, glashuset stod på ett litet sund mitt i sjön. Kanske vill du ha ett glashus mitt på en sjö, i en skog eller annan avlägsen plats?