Hyra Partytält, Den Ultimata Guiden [2020]

Varför ska jag hyra partytält till mitt event?

Du kanske tänker att ‘Den här frågan är ett öppet mål; man hyr ett tält utifall det blir dåligt väder under sitt event’. Vi håller såklart med, det är en av de självklara anledningarna till varför man hyr ett partytält. Du vill skydda dig och dina gäster mot regn, vind, snö, hagel eller kanske en otrevlig mås som siktat in sig på dessertbuffén eller bröllopstårtan. Men vi vill gärna utmana den traditionella synen på att hyra partytält med en tvist: ‘Varför ska man ha sitt event i ett tält, istället för i en traditionell lokal?

Originellt med partytält, höjer värdet för gästen

Att vara originell, på ett bra sätt. Originalitet förbättrar upplevelsen och därmed värdet på evenemanget för både dig och dina gäster. Ställ dig själv frågan: hur många fester har du tillbringat i ett tält kontra en traditionell festlokal? 

Känslan av att ha en festen i ett tält placerat mitt i naturen, där du ser och hör skogen genom glasväggarna och där du ser den stjärnklara himlen på kvällen genom det transparenta taket, mysiga ljusslingor i taket, värmeljus på borden och trevligt sällskap – är oslagbar. Alla som besöker den festen eller eventet kommer ha med sig en unik upplevelse hem.

En anledning till varför många vill hyra partytält är för att det är originellt och att man kommer närmare naturen.

För lite utrymme i befintliga lokaler

Om du ska arrangera en företagsfest eller ett event och inte har tillräckligt med utrymme för dina gäster, personal eller kunder i dina egna lokaler, kan du hyra ett partytält som vi monterar bredvid dina lokaler. På så vis expanderar du din effektiva eventyta och kan gästerna enkelt ta sig från dina lokaler till tältet där ni har middag och/eller fest.


Om den lokal som du planerar att ha event i är för liten, kan du hyra ett partytält och ha det i anslutning för att få en större yta. Antigen så har ni eventet i partytältet, eller så har ni det i anslutning till den tänkta lokalen. På så sätt blir tältet en förlängning av lokalen.

Mer flexibelt än vanliga lokaler

Du kan anordna din fest precis var du vill. Vi har monterat tält i sluttande branta backar, mitt på en sjö, på en strand och mitt i skogen. Flexibiliteten möjliggör en kreativ höjd du sällan får med en traditionell lokal.

Tält skapar en flexibilitet som är svår att slå. Dom flesta tält vi hyr ut går att expandera på både bredden och längden för att passa ditt behov. Vissa av våra tält går att beställa med fler än en våning.

Släpper in mycket dagsljus

Ett tält med glasväggar och transparent tak skapar ett grymt ljus, oavsett om det är soligt eller molnigt. Du får fördelen av att vara utomhus, utan nackdelarna.

Tält med transparent tak, glasväggar eller transparent väggduk släpper igenom ljus, vilket ger en härlig känsla.

Vilken typ av partytält ska jag hyra?

Sammanslaget finns det många typer av tält. Vi väljer att skriva om de tält som vi hyr ut. I princip kan alla tält vi hyr ut monteras var som helst, oavsett underlag. Läs mer under sektionen underlag.

Många sittande eller stående gäster

Hyra partytält för stora sällskap
Eventtält Large passar bra för dig som ska ha ett exklusivt event för stora sällskap.

Modulära tält, alltså tält som går att bygga både på längd och bredd, såsom vår största tältmodell Eventtält Large, (också kallat maxiflex), passar för dig som har väldigt många gäster på ditt event. Det finns ingen övre gräns hur långt man kan göra ett sådant tält, vi har byggt tält som är en halv kilometer långt. 

Eftersom tältet är så stort kan man få plats med både dansgolv, buffé, scen för artister, kök och annat. Tältet är robust och i absolut högsta byggkvalité i aluminium. Vi behöver komma in med en truck eller en kranbil för att montera detta tält. Är du orolig över åverkan på mark vid montering av ett så stort tält, läs mer under sektionen åverkan på mark.

Tält för många sittande eller stående personer, Partytält Large
Tillbehör Antal gäster
Glasväggar, väggar i hårdplast, transparent tak, trägolv, kassettgolv, eventmatta, kan byggas i två våningar. Mellan c.a. 100-1500 sittande eller 150-5000 stående gäster.
Antalet personer varierar beroende på typ av möbler och möblering.

Mindre exklusiva event

Eventtält Medium passar bra för dig som ska ha ett mellanstort event med en exklusiv känsla.

Vårt tält Eventtält Medium (också kallat multiflex) är också ett modulärt tält som går att bygga på både längd och bredd. Tältet är mindre än vårat stora large-tält och har lättare design, men håller väldigt hög byggkvalité i aluminium. Tältet passar dig som ska ha ett exklusivt mer intimt event med sittande eller stående gäster. Tältet passar också som ett “mingeltält” bredvid befintliga festlokal. Tältet kan monteras för hand och det behövs ingen kranbil. Vi behöver dock komma in relativt nära med en bil och släpkärra.

Partytält för enklare fester och event, Eventtält Medium.
Tillbehör Antal gäster
Trägolv, kasettgolv, eventmatta, glasväggar, transparenta dukväggar. Mellan c.a. 40-100 sittande eller 50-150 stående gäster.
Antalet personer varierar beroende på typ av möbler och möblering.

Mindre fester och tillställningar

Eventtält Small passar bra för dig som ska ha ett enklare event för mindre sällskap.

Eventtält Small passar bra för dig som vill hyra partytält för att arrangera mindre tillställningar, fester, bröllopsbjudningar eller liknande. Exempelvis kan tältet på bakgården i en trädgård, eller på en gräsplätt utanför ett företag. Tältets konstruktion har en enklare design än Large och Medium, vilken gör den lättare och smidigare att montera. Tältet kan monteras för hand, vilket betyder att vi inte behöver komma komma åt med en kranbil. Vi behöver dock komma in relativt nära med en bil och släpkärra.

Partytält för mindre fester och tillställningar, Eventtält Small
Tillbehör Antal gäster
Trägolv, trägolv med underbyggnation, fönsterdukar, transparenta dukar, eventmatta. Mellan c.a. 30-200 sittande eller 30-300 stående gäster.
Antalet personer varierar beroende på typ av möbler och möblering.

Små intima fester, marknader, sportevenemang

Om du arrangerar en enkel fest och behöver utrymme för mellan ca 10-40 sittande eller 10-60 stående gäster, passar Eventtält Mini bra för dig.

Eventtält Small tält passar dig som behöver tak över huvudet för några få personer. Om du ska ha en liten enklare fest hemma kan du hyra en eller två av denna modell tillsammans med ett enkelt trägolv. Den passar också för marknader, sportevenemang och liknande. Flera av våra kunder hyr 5-10 st tält som vi sedan monterar ihop, på så vis får sponsorer, utställare och andra aktörer ett eget litet bås. Tältet finns i utförandet 3x3m eller 5x5m. Tältet kan monteras för hand och det behövs ingen kranbil. Vi behöver dock komma in relativt nära med en bil och släpkärra.

Partytält för mindre event, fester, marknader och sportevenemang, Eventtält Mini.
Tillbehör Antal gäster
Trägolv, trägolv med underbyggnation, fönsterdukar, eventmatta. Mellan c.a. 10-40 sittande eller 10-60 stående gäster, finns i 3x3m och 5x5m.
Antalet personer varierar beroende på typ av möbler och möblering.

Superexklusiva event

Glashuset är ett av vårat mest exklusiva val

Glashuset är, som du säkert förstår, inget tält. Men vi väljer att ha med den i denna guide eftersom huset är mobilt och har samma typ av användningsområde som tält har. Glashuset är en kreativ och exklusiv produkt för den som är riktigt kräsen och vill arrangera sitt event på ett unikt sätt. Vi är ensamma i Norden om att hyra ut produkten. Modulen är 5 m x 5 m men kan byggas ihop med flera andra moduler. Det går även att bygga en veranda med räcke som du ser på bilden. Ett perfekt val för att göra exklusiva middagar i. 

Partytält för mindre event, fester, marknader och sportevenemang, Eventtält Mini.
Tillbehör Antal gäster
Trägolv, kassettgolv, glasväggar, eventmatta, skyltar, veranda, räcke Mellan c.a. 10-32 sittande eller 10-50 stående gäster. Antalet personer varierar beroende på typ av möbler och möblering.

Låg budget, små fester och kalas

Tältet är vår enklaste modell, men fortfarande mycket högre kvalitet än partytält du köper på Bauhaus, Rusta eller liknande butiker. Du kan montera tältet själv utan vår hjälp, om du inte vill montera tältet själv så kan vi göra det för en servicekostnad.Tältet har svart tak och heltäckande svarta väggar. Tälten hyrs ut tillsammans med bord och stolar.

OBS: Gör-det-själv tälten hyr vi endast ut i området Örebro med omnejd. Om du bor utanför Örebro och vill ha hjälp att lokalisera en bra tältleverantör, kontakta oss då. Vi har kontakt med många bra kollegor i branschen.

Gör-det-själv-tälten passar dig som ska ha en enkel fest eller kalas på bakgården.
Partytält för den som har en liten budget. Bra för små fester och kalas. Gör-det-själv tält
Tillbehör Antal gäster
Trägolv Mellan c.a. 10-24 sittande eller 10-30 stående gäster.
Antalet personer varierar beroende på typ av möbler och möblering.
OBS: levereras endast i Örebro.

Vilken storlek på partytält ska jag välja?

Det är många faktorer som påverkar vilken storlek du behöver när du ska hyra partytält. Nedanför listar vi de saker som är viktigast att tänka på när du väljer tält.

För att få fram en bra rekommendation på tältstorlek för ditt behov, behöver ett antal faktorer räknas in.

Räkna ut total storlek på yta eller tomt

Förutom kostnad så har storleken på den yta du vill ha ditt tält på betydelse. Det kanske låter som en självklarhet, men tältet måste få plats på din yta plus att det ska finnas utrymme för att montera tältet. Beroende på vilket typ av tält du vill ha måste vi komma in med truck eller kran, vilket betyder att vi måste kunna köra in dessa maskiner. Mät den ytan du har till ditt förfogande.

Mät den totala markytan du har till ditt event.

Antalet gäster som ska vara i tältet

Måtten vi anger nedan är ungefärliga mått. För att få veta exakt vilken storlek du behöver på ditt tält, kontakta din tänkta tältleverantör. Vi har speciell mjukvara för att räkna ut detta, beroende på vilka bord och stolar du ska ha.

 • Stående gäster utan bord: 0,5 kvm per gäst 
 • Sittande gäster med klaffbord med 6st klaffstolar: 6 kvm/bord eller 1 kvm per gäst
 • Stora runda bordet med 9st klaffstolar: 13 kvm/bord eller 2 kvm per gäst
 • Lilla runda bordet med 6st klaffstolar:  9 kvm/bord eller 2 kvm per gäst

Vi hjälper dig gärna med att räkna ut detta, där får du även en visualisering hur möblering för ditt tält kan se ut. Längre ner i denna guide, under sektionen ‘Hur många gäster får plats i dom olika tälten?’ har vi tagit fram en lista där du enkelt kan se hur många personer som får plats i varje tält.

Sammanställ antalet gäster som du vill ska få plats i tältet.

Grov beräkning, kalkyl

Om du snabbt vill bilda dig en uppfattning om hur många kvadratmeter tält du behöver, använd då denna kalkyl.

 • Bankettstil på bord, stående/sittande gäster: 2,3 kvm per gäst.
 • Bankettstil på bord, stående/sittande gäster inkl. dansgolv: 2,5 kvm per gäst

Bankettstil innebär att borden står lite utspritt med gott om mellanrum, tänk “finmiddag.”

Beräkna grundstorleken genom att multiplicera antalet gäster med 2,3 eller 2,5 kvm.

Dansgolv

Man kan grovt räkna med att 30% av gäster som besöker ett event väljer att dansa, om det finns ett dansgolv.

 • Dansgolv 0,15-0,25 kvm dansgolv per gäst
Om du ska ha dansgolv så lägg till ca 0,15 – 0,25 kvm per gäst till den totala tältytan.

Buffé

Om du ska ha en fest med buffé så behöver du beräkna golvyta för detta. All mat för samtliga gäster behöver få plats på borden. Gästerna behöver tillräckligt med utrymme för att både köa och plocka mat runt bordet. Använd kalkylen nedan för att räkna ut hur många bord du behöver.

 • Ett buffébord för varje 75e gäst: 9 kvm per bord eller 0,12 kvm per gäst
Om du ska ha buffé i ditt tält så lägg till 0,12 kvm per gäst till den totala tältytan, eller ett bord per 75:e gäst.

Bar

Om du ska ha en bar och servera alkohol så behöver du beräkna golvyta även för detta. Det finns barer i många olika utföranden, vi har tagit en enklare mindre bar.

 • Bar (inkl. kringytor) 6-8 kvm för en bar
Om du ska ha en bar i ditt tält så lägg till ca 6-8 kvm till den totala tältytan.

Dessertbord

Det kan vara fördelaktigt att ha ett separat dessertbord en bit bort från din buffé. På bordet kan du ställa dessert, kaffe, bestick, porslin, koppar och annat.

 • Ett dessertbord: 9 kvm per bord
Om du ska ha ett bord för dessert så lägg till ca 9 kvm till den totala tältytan.

Presentbord

Om du arrangerar ett bröllop, kalas eller fest där gäster kommer ha med sig blommor eller presenter, då behöver du beräkna golvyta för detta. Använd kalkylen nedan.

 • Ett presentbord: 6 kvm per bord

DJ-bås

Musik är ett måste på en fest, särskilt om ni ska hålla igång nattetid. Använd kalkylen nedan för att beräkna hur mycket yta ett DJ-bås behöver. Rådfråga med din DJ för att få exakt yta.

 • DJ-bås och högtalare 9 kvm
Ska du ha en DJ på ditt event eller fest? Lägg till ca. 9 kvm till den totala tältytan.

Scen

Om du ska anlita musiker eller ett band så behöver dom lite större yta för alla sina instrument. Använd kalkylen nedan för att räkna på golvyta. Rådfråga med ditt band för att få exakt yta.

 • Yta för band och instrument 21 kvm
Musik höjer stämningen på ditt event. Om du ska ha en musiker med instrument, beräkna ca 21 kvm extra tältyta.tra yta för detta, ca 1,8 kvm per gäst vid honnörsbordet.

Honnörsbord

Om du arrangerar bröllop så brukar honnörsbordet generellt vara lite större och därmed upp mer golvyta. Det brukar också vara mer fri yta runtom honnörsbordet.

 • Honnörsbord 1,8 kvm per gäst vid honnörsbord
Honnörsbord är ofta större och har mer yta runtomkring borden. Beräkna lite extra yta för detta, ca 1,8 kvm per gäst vid honnörsbordet.

Vanligaste storlekarna på tält

Våra modulära tält (Large och Medium) går att justera i spännvidd, alltså i bredd. Resterande tält går endast att bygga på längden. Dom flesta av våra tält byggs på i sektioner på längden, därför kan man anpassa det till dina behov.

Dom vanligaste storlekarna på tält är:

Dom vanligaste storlekarna på partytält.
Tältnamn Storlek
Partytält Large 15x15m
15x25m
15x35m
Partytält Medium 9x6m
9x12m
9x18m
Partytält Small 6x12m
9x18m
12x24m
Partytält Mini 3x3m
5x5m
Gör-det-själv tält
Flera tält kan byggas ihop för större en yta
Levereras nedast i Örebro
Glashus 5x5m

Så räknar du ut kvadratmeter på en yta

Så här gör du för att beräkna kvadratmeter på en befintlig yta:

 • Bredden på golvet (t.ex 9 m)  x längden på golvet (t.ex. 18 m) = golvets storlek i kvadratmeter (162 kvm)
Så här beräknar man kvadratmeter på en yta.

Hur många gäster får plats i de olika tälten?

Siffran över hur många sittande gäster som får plats varierar beroende på vilka möbler du väljer, hur du väljer att möblera och vilka andra eventprodukter som ska vara i tältet (bar, dansgolv, scen m.m.)

Sittande gäster tar upp mycket mer yta än stående gäster, här är också möblering av bord och stolar av stor vikt. En möblering där du använder klaffbord med stol som står på rad, där får det plats många fler gäster än om du har stora runda bord i bankettstil (bord placerade med mer avstånd.)

Sittande gäster

Sittande gäster tar mer plats än stående. Vi har sammanställt en lista över ungefär hur många sittande gäster som får plats i dom olika tälten.
Så många sittande gäster får plats i partytält.
Sittande gästerLargeMediumSmallMiniGDSGlashus
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
150
200
300
400
500
600
700
800
1000
1500

Stående gäster

Stående gäster tar upp betydligt mindre plats än sittande gäster eftersom det är färre eller inga möbler i tältet. 

Om du endast ska ha stående gäster i ditt tält så får det plats fler gäster. Vår lista visar ungefär hur många som får plats i varje tält.
Så många stående gäster får plats i partytält.
Stående gästerLargeMediumSmallMiniGDSGlashus
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
150
200
300
400
500
600
800
1000
1500
2000
3000
5000

Sittande och stående gäster

Det är vanligt med event där gäster både står och sitter, många står i baren, många är på dansgolvet.

Det är inte ovanligt att gästerna sitter vid middagsbjudningen, men står upp eller dansar resterande kvällen. Se listan nedan för hur många som får plats i varje tält.
Så många sittande och stående gäster får plats i partytält.
Sittande / stående gästerLargeMediumSmallMiniGDSGlashus
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
150
200
300
400
500
600
800
1000

Vilken stil och känsla har olika tält?

Exklusiva tält

Det tält vi tycker är mest premium/exklusiv är egentligen inte tälten i sig, utan tillbehören. Till tälten Medium och Large har vi tillbehöret glasväggar, till Small och Large har vi transparent tak, vilket båda skapar en lyxig atmosfär och känsla i tältet. 

Glasväggar gör att tältet upplevs mer exklusivt.
Transparent takduk skapar en unik känsla i ditt tält.

Tillbehören trägolv med underbyggnation och kassettgolv lyfter premiumkänslan ytterligare. Om du är väldigt mån om att det ska vara hög klass, då kan vi alltid lägga in ett riktigt parkettgolv eller en riktigt snygg eventmatta. 

Få en premiumkänsla i ditt tält med kassettgolv, som också skapar stabilitet.
Få en premiumkänsla i ditt tält med kassettgolv, som också skapar god stabilitet.
På bilden ser du ett kassettgolv, vilket vi lagt en eventmatta på, varpå det ligger ett lyxigt parkettgolv. Perfekt för dansgolv till bröllop.
Vi har en uppsjö av olika färger på eventgolv.

Om vi nu ändå måste välja ett tält som det mest exklusiva så är det vårat glashus, som egentligen inte är ett tält, men ändå 😀

Vi tycker att glashuset är vår mest exklusiva produkt.

Enkla tält

Utan att ta med antalet gäster i beräkningen så tycker vi att Eventtält Small och Mini med vanliga vita dukar utan golv är dom enklaste alternativen.

Eventtält Mini, också kallat topptält är en enkel lösning till ditt event.
Eventtält Small rymmer många gäster, men är enkelt att bygga.

Unika och kreativa tält

Vi tycker att glashuset, som förvisso inte är ett tält, är det mest kreativa alternativet. Vårt Partytält Large och Medium med glasväggar, transparent tak och snyggt golv är också väldigt kreativt
Det finns olika sätt att skapa en ytterligare kreativ dimension i dessa tält, det är genom att hyra belysning av oss, på så sätt kan man få tältet att se ut som ett konstverk kvälls- och nattetid.

Ett av våra mest kreativa alternativ, Eventtält Large.
Glashuset är ett kreativt alternativ för dig som vill vara helt unik.

Fest på bakgården

Generellt så tror vi att ett eller flera Partytält Mini alternativ Gör-det-själv tälten passar bäst för fester på bakgården. Om du har en stor gård och ska ha 50+ gäster, då tycker vi att du ska överväga ett Partytält Small.

Eventtält Small passar bra till fester om du har en lite större bakgård.
Vårt minsta tält passar bra om du har en liten markyta att röra dig med.

Bröllopsfest

Beroende på antalet gäster som kommer på bröllopet så rekommenderar vi Partytält Small, Medium eller Large med glas- eller transparenta väggar och transparent tak. Dessa tält är väldigt populära när det kommer till just bröllopsfester.

Eventtält Large är optimalt för bröllopsfester med gott om utrymme.
Mediumtältet är en enklare variant men passar väldigt bra till bröllop.
Smalltältet passar utmärkt till bröllop.

Barnkalas

För barnkalas så rekommenderar vi ett eller flera Partytält Mini av storleken 3×3 eller 5×5 men även Gör-det-själv tältet funkar bra.

Eventtält Mini passar bra till barnkalas. Om du behöver mer utrymme kan du alltid hyra partytält som är 5x5m.
Gör-det-själv-tältet passar till barnkalas.

Billiga tält

Allt är såklart relativt, vi förknippar billigt med dålig kvalité och inget av våra tält är det. Utan att ta med antalet gäster i beräkning så är Partytält Mini eller Gör-det-själv tälten är tälten som kostar minst. Detta tält levereras endast i Örebro.

Varför ska man hyra ett golv till sitt tält?


Vår enklaste tältlösning som du kan montera själv (levereras endast i Örebro).

Golv är till för att skapa en stabilare, säkrare och trevligare yta att gå på. Det finns golv i olika prisklasser med olika egenskaper. Här går vi igenom varför man ska ha ett golv, vad skillnaden på golven är och när man inte behöver ett golv. När man hyr ett partytält så monteras det ofta på ställen där marken är ojämn, såsom gräs, grus, sten, jord eller liknande. Här kan du läsa några anledningar till varför det är bra att ha golv.

Trägolv skapar stabilitet i tältet vid ojämnt underlag.
 • Det underlättar för gästerna att gå på ha ett stabilt underlag, så de slipper snubbla
 • Gäster med högklackat kan gå på golvet utan att sjunka ner i gräs/lera när det är blött
 • Stolsben står kvar på golvet, istället för att dom sjunker ner i gräset
 •  Om det regnar ute blir kommer golvet i tältet fortfarande vara torrt, men om du har tältet på gräs rinner vattnet in under tältduken gästerna kan blir blöta
 • Det ser mycket trevligare och mer exklusivt ut att ha ett golv i sitt tält
 • Det är enklare att “svänga dem lurviga” på ett platt trägolv än på gräs 😉

Välj golv efter hur stabilt du vill ha underlaget

Hyr ett kassettgolv eller trägolv med underbyggnation i samband hyr partytält, om du vill ha mer stabilitet än underlaget erbjuder. Kassettgolv och trägolv med underbyggnation skapar stabilare yta att gå på då de hakas/monteras ihop samt ligger på en stabil konstruktion, medan det vanliga trägolvet är enklare och placeras ut på befintligt underlag. Om pris är viktigt för dig, använd ett vanligt trägolv.

Kassettgolv skapar bra stabilitet

Kassettgolv är vad det låter som, det är en kassett som har en yta av trä på ovansidan. Flera kassetter kan “hakas” ihop för hand. Eftersom att kassetterna sitter ihop förhindras dom från att röra sig, så golvet blir det väldigt stabilt att gå på.

Kassettgolv skapar mycket god stabilitet i tältet och är exklusivt.

Trägolv med underbyggnation gör underlaget mycket stabilt

Trägolv med underbyggnation är ett trägolv som sitter monterat på en stålram. Denna ram gör att trägolvet kommer upp från marken, även om marken är ojämn så blir trägolvet perfekt utan stora skarvar. Detta är en bra lösning om du ska ha ditt tält på grus, gräs eller andra ojämna ytor.

Trägolv med underbyggnation skapar mycket god stabilitet i ditt tält.

Vårt trägolv är det enklaste av golv vi har och läggs ut löst på ett underlag. Det är för den som vill ha lite mer stabilitet än gräs/grus ger, men vill ha nått som kostar lite mindre.

Enkelt trägolv skapar stabilitet, lägre pris

Vårt trägolv är det enklaste av golv vi har och läggs ut löst på ett underlag. Det är för den som vill ha lite mer stabilitet än gräs/grus ger, men vill ha nått som kostar lite mindre.

Vårt vanliga trägolv ger lite mer stabilitet än att ha tältet direkt på marken. En prisvärd lösning.

Eventgolv är lyx, läggs på befintligt golv.

Ett eventgolv är ett väldigt exklusivt högblankt golv som är bra när man vill ha en superexklusiv finish på sitt golv, passar bra till kommersiella event. Eventgolvet sammanfogas med tunna lister och finns i två 2 tjocklekar:

 • 18 mm spångolv finns i svart och vit.
 • 10 mm mdf /chipboard levereras i 12 färger.

Golvet är 1×1 meter och du sammanfogar med tunna lister på varje sida av golvet

Eventgolv placeras ut på ett vanligt golv, kassettgolv eller trägolv med underbyggnation.

Eventmatta möjliggör färgat golv, läggs på befintligt golv

En eventmatta är en matta som du kan ha ovanpå trägolv med underbyggnation eller kassettgolv. Eventmattor finns i många olika utföranden, färger och kvalitén. Mattan rullas ut på golvet för att ge en proffsigare känsla på ditt event. Mattan fungerar också som ett ljuddämpande element.

Eventmatta möjliggör olika färger på ditt golv och finns i många kulörer.

Finns det någon fördel att inte ha ett golv i partytält?

De nackdelar vi hittar med att ha ett golv i sitt tält är hyreskostnaden för golvet och tiden för att installera det. 

När behöver man inte ett golv eller matta i sitt tält?

Om du har en väldigt tight budget och ska göra enklare kalas eller bjudningar hemma, men vill ha ett tält mot regn eller sol, då kan du köra utan golv och matta.

Vilka olika typer av väggar och tältdukar finns till tält?

Tältduk och tältväggar finns i flera olika utföranden. Här går vi igenom praktiska detaljer om tältduk och tältväggar. Om du vill veta mer om vilken vägg du ska välja för att få en specifik stil och känsla på ditt tält, läs sektionen ‘Stil och känsla på tält.’

Vit tältduk, standardvalet

När vi pratar om en tältduk så är det en vit tältduk i plast vi pratar om, detta gäller alla tält. Tältdukar hjälper tältet att stå emot vind, regn, snö och en del värme utifrån. Detta är ett standardval och ingår när du hyr alla våra tält.

Dom flesta av våra tält levereras med vit heltäckande tältduk som standard.
Vit takduk är standard på alla våra eventtält.

Fönsterduk till viss del transparent

Fönsterduk liknar tältduk, men har ett transparent fönster mitt i duken, ofta med “plast spröjs.” och gör att gäster ser både in och ut ur tältet, du får då in mer naturligt ljus i tältet. I vårt sortiment har endast Eventtält Small och Mini fönsterdukar och ingår i priset när du hyr dessa.

Eventtält Small levereras med fönsterdukar som standard och kostar inget extra.

Transparenta dukväggar

Vi har även transparenta dukväggar, en väggduk som till väldigt stor del är transparent plast, för att maximera ljusinsläpp och utsikt.
Dessa finns tillgängliga för Eventtält Medium, och i ett fåtal till Eventtält Small. 

Eventtält Small finns med transparenta väggdukar som tillval.

Glasväggar är exklusivt och transparent

Det vi kallar för glasväggar är sektioner med transparenta glasskivor. Förutom själva aluminiumramen så är hela fönstret transparent. Glasväggar är ett tillbehör och finns till Partytält Large och Medium. Vi rekommendera att hyra till en AC när du hyr tillbehöret glasväggar mitt i högsommaren, eftersom det kan bli väldigt varmt i tältet.

Glasväggar skapar en exklusiv och unik upplevelse där du ser miljön runtomkring dig i tältet.
Glasväggar är det populäraste tillbehöret till samtliga tält.
Glasväggar är populärt bland våra kunder som ska arrangera bröllopsfest.
Glasväggar finns till large, medium och smalltältet.

Glasdörrar gör att du kan låsa tältet

Glasdörrar är en dubbeldörr, alltså två dörrar som sitter i en ram där den vänstra öppnas åt vänster, den högra dörren åt höger. Dörrarna är låsbara och du får en nyckel till om du vill låsa på natten natten innan eller efter eventet. Glasdörrar räknar vi alltid in i priset när du hyr glasväggar till ett tält.

Vi har även singeldörrar, ett dörrblad, som passar utmärkt som nödutgång eller in- och utgång för t.ex. catering.

Alla tält finns med glasväggar som tillbehör. Levereras med glasdörrar som är låsbara.

Plastväggar förhindrar insyn i tältet

Plastväggar är vita väggar i hårdplast som man kan placera på vissa sektioner av sitt tält. Plastväggarna finns till Partytält Large och Medium och kan med fördel kombineras med glasväggar. Om du exempelvis har en scen, kök eller annat område med dyr utrustning och du inte vill ha insyn där, då kan man använda plastväggar istället för glasväggar för just denna del av tältet.

Om du har en del i partytältet som du inte vill ha insyn i, då kan du hyra partytält med extra tillbehör i form av väggar i hårdplast.

Mellanrum för att skapa ingång och luftgenomströmning

Mellanrum är såklart inget du behöver betala extra för utan är nått man planerar in för att gäster ska kunna ta sig in och ut ur tält som inte har dörrar. Orsaken till att vi tar upp det här är för att det är bra att planera flera öppningar i tältet. Detta gör vi för både genomströmning av luft, men också för att gäster ska slippa gå igenom hela tältet för att komma ut.

Skapa luftgenomströmning i ditt tält genom att ha stora öppningar.

Tält utan väggar för en luftig känsla

Så länge vädret tillåter så kan man alltid köra helt utan väggar. Är det mitt i sommaren så kan det vara ett skönare alternativ om det blåser genom tältet, än att den varma luften stannar inne i tältet – det vill säga om man inte hyrt till en AC.

Skapa en luftig känsla utan väggar eller tältdukar.

Vilka takdukar och tälttak finns det?

Varje tältmodell har en specifik takduk, men om man kollar överlag i branschen så är majoriteten av tälttaken vita eller transparenta. Det är väldigt ovanligt med färgade dukar. Som nämnt i tidigare avsnitt så går det specialbeställa andra färger, men är väldigt kostsamt och rekommenderas endast om du ska ha ett tält stående under längre perioder.

Vit takduk är standardvalet

Vit takduk ingår i priset som standard till alla våra tält och glashus. 

Eventtält Large med vit takduk som standardtillbehör.
Eventtält Medium med vit takduk som standardtillbehör.
Eventtält Small med vit takduk som standardtillbehör.
Eventtält Mini med vit takduk som standardtillbehör.

Transparent takduk är det exklusiva valet

Den transparenta takduken är gjord av genomskinlig plast och släpper in solljuset, vilket skapar en väldigt exklusiv känsla i ditt tält. Våra tält Partytält Large och Small finns med transparent tak och är i mjukplast. Alla dessa tält har sluttande tak. 

Vi rekommendera att hyra till en AC när du hyr tillbehöret transparent takduk mitt i högsommaren, eftersom det kan bli väldigt varmt i tältet.

Se en klar stjärnhimmel med vårt tillbehör transparent tak.
Transparent tak är populärt bland våra kunder som arrangerar bröllop.

Svart takduk finns endast till Gör-det-själv tält

Endast vårat Gör-det-själv tält har svart takduk. Taket är sluttande. Detta tält leverera endast i Örebro.

Gör-det-själv-tältet har svart tältduk och tak (leverera endast i Örebro).

Finns det olika färg på partytält?

Majoriteten av våra tält är i vitt med Gör-det-själv tälten som enda undantag, dessa är svarta. Därför går tälten i sitt originalutförande endast hyras i vitt. Om du vill ha en annan färg i tältet än vitt så kan man alltid göra en speciallösning med färgade inneväggar, alternativt täcka den vita tältduken med tyg i annan färg. Om du är intresserad av detta så har vi en dekoratör som kan hjälpa dig.

Kan man koppla ihop ett tält med en byggnad?

Ett sätt att förlänga befintliga lokaler, oavsett om det är en kommersiell lokal eller en bröllopslokal, är genom att koppla ihop ett tält med en byggnad. På så sätt kan gäster gå ut via en dörr eller annan öppning rakt in i tältet. Vips, så har du utökat den effektiva ytan för ditt event.

Alla våra partytält går att koppla ihop med byggnader, för att skapa en förlängning av befintliga lokaler.

Kan man ha ett tält eller glashus i vattnet?

Vi tycker om kluriga lösningar. Denna lösning gjorde vi åt Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog och Gastro Natur. Vi byggde upp ett av våra glashus mitt på sjön Hjälmaren, glashuset stod på ett litet sund mitt i sjön. Kanske vill du ha ett glashus mitt på en sjö, i en skog eller annan avlägsen plats?

Vår specialitet är att skapa kluriga och kreativa lösningar. På bilden ser du ett glashus mitt på sjön Hjälmaren.

Kan man ha ett tält i en sluttande backe?

Om du har funderingar på att trotsa fysikens lagar, då kan vi alltid bygga ett tält på ett berg eller i en sluttande backe. Vi kan bygga ut en platå med hjälp av byggställning, på dessa monterar vi sen tältet. Gästerna får då en känsla av att dom svävar i luften.

Ännu ett klurigt och kreativt bygge mitt i en sluttande backe. Vi hjälper dig med speciallösningar.

Kan man ha tält på sommaren?

Självklart, sommaren är högsäsong för oss tältuthyrare och det är kanske då det är som finast att arrangera event, bröllop eller fest i just ett tält. På sommaren har vi och andra tältuthyrare väldigt mycket att göra, så vi föreslår att du under våren/sommar är ute i mycket god tid innan du behöver tältet. Är det högsommar och väldigt varmt har vi AC-aggregat som kan sänka temperaturen i tältet.

Vår högsäsong är på vår, sommar och höst och det passar perfekt att ha tält under dessa årstider.

Kan man ha ett tält på vintern?

För oss är det lika självklart att arrangera ett event i tält på vintern som på sommaren, även om få tänker på att arrangera sina event i tält på just vintern. Det som är bra att tänka på är det kan bli kallt, för att lösa det problemet så hyr vi ut stora dieselvärmare som värmer upp luften i tältet. Ett trägolv med underbyggnation, eller kassettgolv, gör att gästerna kommer upp ca en decimeter från marken, vilket isolerar ytterligare från kylan. Vintertid installerar vi även dörrar på tältet vilket gör att mindre kalluft kommer in.

Du kanske inte tänker på att ha ditt event i ett tält på vintern? Men vi levererar värmare som gör det möjligt.

Finns det Air Condition till partytält?

Ja det finns olika typer av AC-aggregat. Vi erbjuder två typer i olika storlekar

Värt att tänka på är att tältet måste vara delvis eller helt slutna för att kunna använda AC-aggregat. Det går alltså inte ha ett tält med öppna sidor och ha en AC i denna. Då skulle vi sänka medeltemperaturen i hela Norden (vilket kanske är bra?)

Air Condition stor

Det största aggregat vi erbjuder är en Environomax och kan reglera temperaturen på våra Eventtält Large, Medium och Small. AC- aggregatet kräver 3-fas ström och måste lyftas med truck eller kran då den är ganska stor. Temperaturen kan enkelt regleras bakom en lucka på aggregatet.

Vår största AC skapar ett behagligt klimat i ditt tält mitt i sommaren. Denna best kan reglera temperatur på våra största tält

Air Condition liten

Det andra aggregatet vi erbjuder är för våra mindre tält Partytält Mini och Gör-det-själv tält, den klarar av att reglera temperaturen för lite mindre ytor, men kräver vanlig 220v ström och är enkel att hantera. AC-aggregatet kan lyftas för hand men det finns även två små hjul att rulla den på.

Denna lilla AC passar bra för mindre utrymmen, exempelvis vårt Eventtält Small.

Finns det värmare till partytälten?

Ja det finns många typer av värmare. Vi erbjuder tre olika typer av värmare för olika behov.

Värmare stor

Vår största värmare som drivs av diesel, värmaren lyft på plats med mindre kran eller truck. Värmaren ställs utanför tältet och stora plaströr kopplas från värmaren till tältet, värmen leds då in i tältet. Temperaturen går att reglera på värmaren. Används fördelaktigt på vintern vid riktigt låga temperaturer. Passar bra till Partytält Large och Medium och Small.

Vår största värmare har kapacitet att värma upp våra största tält mitt i vintern.

Värmare mellan

En mindre värmare som drivs på gasol. Värmaren kan användas både inomhus och utomhus, tack vare aluminiumhatten som skyddar värmaren från regn. Används när det är höst och tidigt på vintern. Passar Partytält Small och Mini. Värt att tänka på är att den inte värmer upp ett helt tält, så hyr flera och placera ut i eller utanför tältet.

Vår mellanstora värmare passar bra inuti mindre tält. Denna kan du även ha utanför tältet där gäster kan samlas för att värma sig.

Värmare liten

Vår minsta värmare som drivs på gasol. Används på höst/vår och tidig vinter. Passar bra för mindre tält såsom Partytält Mini eller Gör-det-själ tälten. 

Vår lilla värmare passar bra för mindre utrymmen, exempelvis våra små tält.

Är tälten brandsäkra?

Seriösa tältuthyrare har alltid godkännandebevis på sina tält. Om din leverantör inte kan uppvisa ett godkännandebevis ska du absolut inte hyra tält av dem. 

Såhär skriver RISE (Research Institute of Sweden,) som utfärdar godkännandebevis för tält:

“Besiktningen bedrivs inom ramen för Swedacs ackreditering och bekräftas genom godkännandebevis. Föreskrifterna innehåller krav på tältdukens brandtekniska egenskaper, utrymningssäkerhet, bärförmåga, säkerhet mot brands uppkomst och spridning samt elsäkerhet.”

Läs mer om detta på RISE hemsida

Våra godkännandebevis

Kan ett tält rasa ihop?

Hur säker är då själva stommen undrar du kanske? Här handlar det om att man får vad man betalar för. Det är osannolikt att ett tält som är rätt monterat ska rasa ihop av sig självt. Om din tältleverantör bygger ett stort och kraftigt tält vars montörer monterar tältet fel, då skulle det tekniskt kunna rasa ihop. Det enkla svaret är att det är osannolikt att det rasar ihop och tältmontören måste vara väldigt slarvig. Men hyr ändå alltid av en seriös aktör. 

Vid väldigt kraftiga vindar är det en helt annan sak, vilket du kan läsa om i nästa avsnitt.

Kan ett tält välta?

Ett tält kan både förflytta sig i sidled men även lyfta från marken och välta om det är kraftiga vindar i närheten av tältet. Därför är säkerhet på de tält du hyr den viktigaste aspekten du ska fråga din leverantör om. Det kan vara frestande att kolla på priset, men om ett stort tält börjar förflytta sig riskerar du liv och lem på dig och dina gäster.

1200Ett tält kan förflytta sig i sidled och välta vid kraftiga vindar. Alla tält måste förankras på ett säkert sätt.

Vem bär ansvaret om nått händer tältet under eventet?

Enligt RISE behöver tältdukarna ha typgodkännande om du skapar ett evenemang för minst 150 personer och tältet är avsett för en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning.

Det som är klurigt med detta är att det är du som arrangerar eventet som har allt ansvar. Tältuthyraren du hyr av har inget ansvar, mer än det moraliska. Detta betyder att mindre aktörer, som hyr ut mindre tält ibland undviker att typgodkänna sina tält – för dom används ofta då det är färre gäster än 150 personser. Men brandrisken minskar inte bara för att 50 personer vistas i tältet.

Vi rekommenderar att du ALLTID hyr tält som är typgodkända, även fast dom inte behöver vara det enligt lag om tältet har under 150 personer.

Hur förankrar man ett tält?

Alla tält ska förankras i marken på ett eller annat sätt. Det vanligaste är att använder jordspik. Man borrar hål och förankrar sedan tältets ben i marken med jordspiken. Om du är orolig för att tältet, jordspikar eller maskiner gör inverkan på mark eller trädgård så läs gärna under vår sektion åverkan på mark, för att få mer information om detta.

I priserna för våra tält ingår montering med jordspikar.

Den vanligaste metoden för att förankra tält är med jordspik. Denna metod använder man om det är gräs, grus och mjukare underlag.

Hur förankrar man tält om man inte vill använda jordspik?

Ibland så går det inte att förankra tältet med jordspikar, exempelvis om tältet ska stå på mark som har berggrund, asfalt eller annat hårt underlag. Om detta är fallet kan du hyra motvikter i betong av oss till ditt tält, dessa använder vi för att förankra tältet. 

Vikterna måste väga tillräckligt mycket för att uppnå säkerhetskraven för det tält du hyr. Om du hyr av en annan leverantör än oss, se till att det är tillräckligt förankrat, för vid kraftig vind så kan vinden dra med sig både tältet och vikterna.

Om du gör en prisförfrågan hos oss är det viktigt att vi får information om vart tältet ska stå och vilket underlag det ska stå på, då kan vi lägga in det i prisförfrågan. 

Om det är ett hårt underlag så förankras tälten med motvikter i betong.

Finns det el i partytälten?

Vi rekommenderar att alltid att ha el utdraget till ditt partytält, undantaget är om du ska ha en liten enklare middagsbjudning, då behövs det sannolikt inte. Men för dom flesta event behövs det el till exempelvis kyl, frys, ljud, ljus, mixerbord, projektor eller annat som du behöver på ditt evenemang.

Vi har all utrustning som behövs för att dra in el i tältet. 

Du kan koppla in både 220v och 400v el med rätt el-tillbehör.

Om det inte finns el i närheten, hyr en elgenerator

Om det inte finns el i närheten av tältet där vi kan koppla på ström, då kan du hyra en elgenerator genom oss. Generatorn drivs av bensin och kan ställas en bit från tältet så den inte stör gästerna. Vi hyr inte ut generatorer själva, men har bra kontakter om du behöver hyra en. Kontakta oss i så fall.

Behöver man 220v eller 400v (3-fas) el i tälten?

Det beror på vad du vill driva för elektronisk utrustning. Större maskiner såsom vår Värmare Stor och liknande kräver 400v (3-fas) ström. Om du ska ha enklare elektronik såsom ett kylskåp, enklare belysning och liknande behövs endast 220v.

Vi har även byggplatscentraler, denna drar man ut 400v ström till och centralen möjliggör att koppla in både 220v och 400v ström.

Måste man ha el i sitt tält?

Nej, man måste inte ha el. Det är väldigt händigt att ha men har du enklare bjudningar så behövs det inte.

Hur motiverar ni på Qwinsta era priser?

Det finns ett talesätt “Man får vad man betalar för” och så är det verkligen i vår bransch. Tyvärr är det så att stora delar av det vi tar betalt för ser du inte som slutkund, förrän någonting dåligt inträffar – detta gäller framförallt alla dom säkerhetsåtgärder vi tagit. Här nedan specificerar vi hur vi på Qwinsta motiverar våra priser.

 • Erfarenhet. Vi har i år arbetat med tält i 23 år, detta innebär att vi har lång erfarenhet inom branschen och inom tältprodukter.
 • Alla våra tält är typgodkända och har godkännandebevis från RISE (Research Institute of Sweden,) även de tält som inte behöver det. Detta avser att tältdukarna är brandsäkra, samt att konstruktionen är rätt dimensionerad.
 • Majoriteten av vår utrustning förvaras inomhus, vilket gör att dom alltid är fräscha. Detta medför lagerkostnader för oss. Många tältuthyrare förvarar sina produkter utomhus.
 • Vi klassificerar våra produkter enligt olika kvaliténivåer. Om ett tält eller möbel inte håller kvalitén så byts den ut eller så används den endast till användningsområden där kvalitén inte är lika viktig.
 • Vår personal är heltidsanställda, vilket gör att vi är mer flexibla än företag som gör det vid sidan om ordinarie arbete, vilket många gör. Vi finns i princip alltid tillgängliga, särskilt under den tid du hyr tältet av oss. Om du får ett problem eller har en fråga mitt i eventet sent på natten, då svarar vi.
 • Löner. Någon som arbetar deltid med att hyra ut tält har sin lön betald på sitt ordinarie arbete, det betyder att dom inte behöver ta ut någon lön ur sin verksamhet och kan hålla lägre priser på tält. Detta gör att dom kan hålla lägre priser ut mot kund, vilket såklart är en konkurrensfördel för dem, men förutom priset är det inget annat som är fördelaktigt för dig som kund.
 • TIllgänglighet under ditt event. Om du anlitar någon som har ett deltidsjobb kanske denna personal arbetar med annat när ditt evenemang är, hur gör du om ett problem dyker upp då?
 • Vi betalar lön enligt kollektivavtal till vår personal, vilket innebär marknadsmässiga löner.
 • Vi är anslutna till fackförbundet byggnads för att kvalitétssäkra företaget och att våra anställda får rätt villkor. Att vara fackligt ansluten kräver rutiner, administration och medför extra kostnader.
 • Investeringar. Vi investerar kontinuerligt i ny och fräsch utrustning.
 • Lager. Vi har stort lager, vilket innebär att vi behöver maskiner, verktyg och truckar för att flytta, underhålla och transportera produkterna. Leverantörer som har enklare tältmodeller behöver inte ha lika stort lager.
 • Exklusiva och unika produkter. Vi har tält som kan husera tusentals personer, ett tält som detta kan kosta flera miljoner att köpa in.
 • Underhåll och reparation. All vår utrustning kräver kontinuerligt underhåll. Tvätt och reparation av dukar.
 • Seriösa offerter och kontrakt till dig som slutkund för att du rent juridiskt ska göra ett säkert köp.
 • Marknadsföring. Vi annonserar kontinuerligt för att nå ut till våra kunder, men vi gör även aktiviteter som denna artikel för att du ska bli mer utbildad och få större insikt i vad du betalar för. Vi gör kundanalyser för att få reda på vad som är viktigt för dig så att vi kan hålla premiumkvalité.

Varför ska jag hyra tält av en tältuthyrare när jag kan köpa tält på Bauhaus?

Det är en relevant fråga. Tälten som säljs på Bauhaus, Rusta eller Biltema har såklart sina användningsområden. Om du behöver ett billigt tält och det inte gör nått för dig att det är trasigt om 1-2 år så tycker vi att du ska köpa ett sådant.

De produkter du generellt hyr av en tältuthyrare håller mycket hög kvalité, kan husera stora folkmassor, de står kvar när det blåser, de ser fräscha ut, de håller färgen, de ser proffsiga ut och personalen som monterar tälten vet vad de gör.

Vi tycker helt enkelt att det är att jämföra äpplen och päron.

Att jämföra konsumenttält med professionella tält som vi hyr ut tycker vi är som att jämföra äpplen och päron.

Hur bygger man tält på svåråtkomliga platser?

I tidigare avsnitt “Vilket typ av tält ska man hyra till sitt event?” kan du läsa vilka typer av maskiner och utrustning vi behöver använda oss av för att montera tält. Du kanske vill bygga ett tält där det är lite “bökigt” att komma fram. 

Åtkomst med lastbil till eventet krävs

Vårt större Eventtält Large och Medium transporteras alltid med lastbil, eller lastbil med släp vilket betyder att vi behöver kunna parkera i närheten av eventplatsen med lastbilen. Om du har en speciellt svåråtkomlig plats där du vill att ditt tält ska stå så kan delarna transporteras vidare från lastbilen i mindre bil. 

Det underlättar i vårt arbete om vi har tillgång till eventytan med lastbil.

Åtkomst med truck och maskiner vid större tält

Generellt så behöver vi kunna komma åt med truck eller kran för att bygga vårt större tält Large. Utrustningen till Medium, Small, Mini och Gör-det-själv tälten kan vi bära in för hand, men det är bra om det är relativt nära. Vi beräknar kostnaden för tältmontage utifrån tiden vi arbetar, om vi får bära långt tar det såklart längre tid och blir då såklart dyrare.

Våra stora tält kräver att vi kommer in med lyftkran och truck, detta för att lyfta dom olika tältdelarna på plats.

Vid ojämnt underlag pallas tältet upp

Generellt är ojämnt underlag inga större problem. Vi “pallar upp” tälten så det blir rakt med olika metoder. Underlaget bör vara stabilt.

Om underlaget är ojämnt så pallar vi upp tältet med olika metoder.

Backar och sluttningar, tält monteras på byggställning

Det går även att bygga ett tält på en kulle, sluttning eller liknande. Det krävs lite mer jobb och utrustning och oftast krävs det byggställningar som tältet ska stå på, som exempelvis tältet vi byggde på Kvarntorpshögen.

Bygga ett tält i skog och mark

Du kanske vill göra nått superexklusivt och vill ha ett partytält eller glashus i skogen? Även detta går att lösa, det handlar bara om att manuellt transportera ut all utrustning och bygga upp det. Dessa typer av jobb måste vi räkna lite mer noggrant på innan offert.


Vi har exempelvis fått förfrågningar att bygga upp vårt glashus på en högt uppe på en klippa, där vi räknade på att transportera upp all utrustning med helikopter. 

Går de att skapa event i ett tält under Corona  (Covid -19?)

Vi har diskuterat situationen med att bygga tält under Covid 19 djupgående. Vi tog tidigt ett beslut att vi inte pushar vår evenemangsdel och tältuthyrning för hårt under Covid 19, med respekt för de konsekvenser som kan uppstå om för många personer samlas. Under krisen har vi fokuserat på andra verksamhetsområden.

Det kommer dock en dag då situationen i världen blir bättre och i den övergången tycker vi att man kan börja skapa event, men att respektera de riktlinjer som folkhälsomyndigheten sätter upp. Eftersom dessa ständigt förändras så rekommenderar vi att du går in på folkhälsomyndigheten.se och läser om deras riktlinjer. Det är ditt ansvar som anordnar ett event att följa de uppsatta riktlinjer som finns.

Med detta sagt tror vi att event i ett tält är en av de säkrare sätten att arrangera ett event. Ett tält utan tältsidor skapar stor luftgenomströmning, detta kombinerat med avstånd mellan bord, stolar och gäster och god handhygien skapar en bra förutsättning.

Några tips du kan tänka på:

 1. Eventtält med många öppningar i skapar luftgenomströmning. 
 2. Hyr Klaffbord som är till för 6 personer, men placera endast 3 personer per bord i ett sicksackmönster.
 3. Ha tillgång till toalett och möjlighet att tvätta händerna
 4. Placera ut handsprit vid ingång till tältet.
 5. Placera handsprit vid eventuella buffé- och dessertbord.
 6. Följ folkhälsomyndigheternas riktlinjer på hur många personer som får samlas på ditt event.
 7. Uppmana dina gäster att stanna hemma från eventet om de känner symptom.

Hur lång tid innan tältbyggnationen startar behöver ni ha tillgång till eventytan?

Vi behöver minst ha tillgång minst en dag, gärna två dagar innan själva evenemanget och en dag efter evenemanget. Även om vi monterar ett litet tält som tar några timmar, så för din skull är det bra att tältet står monterat och klart på morgonen samma dag som ditt event är. Vid större byggnationer kan det krävas längre tid för montage.

Hur lång tid tar det att bygga ett partytält?

Det är några olika faktorer som avgör hur lång tid ett tältbygge tar. Framkomlighet, om vi har fått all nödvändig information i förväg, om bygget flyter på som det ska. Här är några ledtider för dom olika tälten. 

Tiderna avser tält med vita tältdukar och tak.

Ungefär så lång tid tar det att bygga ett partytält.
Namn tältUngefärlig tid
Eventtält Large1-2 arbetsdagar
Eventtält Medium1 arbetsdag
Eventtält Small0,5-1 arbetsdag
Eventtält Mini1-2 tim
Gör-det-själv tält1 tim

Hur mycket kostar det att hyra ett partytält?

Vi har tagit fram ett antal exempelpriser på dom partytält vi erbjuder. Eftersom att fraktkostnader varierar kraftigt beroende på vilken stad du vill att vi ska leverera tältet till, så har vi baserat våra exempelpriser med leverans inom Örebro. Under huvudmenyn hittar du en flik som heter “Välj stad”, där hittar du fler exempelpriser, exempelvis för Stockholmsområdet. Vi jobbar på att ta fram exempelpriser för fler städer. Vi vill vara tydliga med att detta är just prisexempel, det är många faktorer som påverkar priset. Alla priser är exkl. moms.

Så många tältmontörer behövs det för att montera olika partytält.
Namn tältInfoAntal sittande besökarePris exkl. moms
Eventtält Largestorlek: 15×15 m, vägghöjd: 3,40 m, vita tältdukar, vit takduk90-30039 000 kr
Eventtält Mediumstorlek: 9×6 m, vägghöjd: 2,50 m, vita tältdukar, vit takduk25-609 500 kr
Eventtält Smallstorlek: 6×12 m, vägghöjd: 2,30 m, vita tältdukar, vit takduk30-8012 000 kr
Eventtält Ministorlek: 3×3 m, vägghöjd: 2,20 m, vita tältdukar, vit takduk10-324 500 kr
Gör-det-själv tält1-2 3-42 000-5 000 kr
Glashusstorlek: 5×5 m, vägghöjd: 2,70 m, glasväggar, vit takduk, kassettgolv 10-3242 000 kr

Hur mycket kostar frakten för tält?

Det är väldigt svårt att svara på eftersom det beror på vilket tält vi ska frakta. Fraktbolagen vi använder oss av baserar sitt pris på volym, vikt, köravstånd men även om dom ofta kör leveranser till den angivna destinationen. Det är därför svårt, nästintill omöjligt att sätta ett fast pris. Vår rekommendation är att du kontaktar oss med en förfrågan, så beräknar vi frakten åt dig.

Vi beräknar frakten individuellt beroende på typ av tält, köravstånd, tillbehör och andra faktorer. För mer information, kontakta oss.

Hur många montörer behövs för att montera de olika tälten?

Det beror på vilket tält som monteras, och vilka tillbehör du vill ha. De större tälten kräver mer manskap eftersom att en person behöver köra kran/truck och minst två behöver hjälpa till att montera delar.

Här ser du ungefärligt antal för dom olika tälten.

Så många tältmontörer behövs det för att montera olika partytält.
Namn tältUngefärlig tid
Eventtält Large3-4
Eventtält Medium2-4
Eventtält Small2-3
Eventtält Mini1-2
Gör-det-själv tält1-2

Kommer tälten göra åverkan på underlaget och förstöra det?

Det beror på vilket tält vi monterar. Alla tälten kräver en förankring så en viss åverkan kommer alltid ske, även om den är väldigt liten. Tälten Large, Medium, Small och Mini kräver att vi borrar och sätter jordspik, detta gör en viss inverkan på exempelvis en gräsmatta, men växer ganska snabbt igen.

Vid montage Eventtält Large krävs det en truck vid montering. Denna gör såklart en del åverkan på underlaget, speciellt t.ex. en blöt gräsmatta. Ett trägolv som ligger under en längre period på gräs kommer naturligtvis att trycka ner gräset.

Vi tycker att det generellt sett är en ganska liten åverkan på underlag efter att vi monterat ner våra tält.

Kan man ha belysning i sitt tält?

Om du ska arrangera ett event som är kvällstid är belysning ett måste. Vi rekommenderar att du hyr minst en ljusslinga i tältet i samband med att du ska hyra partytält, eventuellt några extra lampor vid bufféer eller andra ställen där folk rör sig i tältet. Här nedan kan du läsa om olika belysning.

Ljusslingor skapar mysig stämning

Det enklaste alternativet är att använda sig av ljusslingor. Dessa fäster man på några ställen i taket och det ger ett ganska mysigt och behagligt ljus på kvällstid. Vi har flera ljusslingor i vit färg. Vi har även ljusslingor med färgade ljuskällor.

Med kreativ ljussättning kan ditt tält bli ett konstverk på natten.
Skapa en enkel ljussättning med en vit ljusslinga, eller varför inte något mer kreativt med färgade?

Spotlights kan punktbelysa områden 

Spotlights gör att man kan belysa tältdukar, tak, golv och andra viktiga delar i tältet. Fördelen med spotlights är att man ha mer kontroll och kan göra olika effekter och färger. Kontakta oss om du vill hyra spotlights, vi skickar med en kille som är fena på att ljussätta.

Spotlights kan även användas för att belysa scenen om du har ett band som spelar under ditt event.

Kristallkronor skapar en lyxig känsla

Kristallkronor skapar en exklusiv känsla i ditt tält och ger ifrån sig ett behagligt ljus. Tältkronorna monteras i tältets tak. 

Skapa en lyxig känsla med kristallkronor i ditt tält – passar bra till bröllop.

Kan jag hyra olika produkter från olika leverantörer?

Om du vill hyra tält av en tältleverantör, möbler från ett annat och ljud/ljus från ett tredje går det såklart bra. En sak som är bra att tänka på är att när man använder en och samma leverantör för hela eventet, alltså tält, möbler, inredning, catering, ljud och ljus är att allting blir synkroniserat.

Risken är annars att ljud och ljusmontörerna kommer när tältet inte är färdigbyggt, att cateringen kommer när inte allt är på plats. Detta kan leda till förseningsavgifter för dig, många verksamheter debiterar för “väntetid.” 

Om du är en projektledare i själen och tycker om att bolla med olika firmor, varför inte? Om du inte är det erbjuder vi även projektledning och kan leverera kompletta event, så du kan fokusera på annat.

Vad ska jag tänka på vid kontraktskrivning?

Vi rekommenderar att du läser igenom det kontrakt du får av din tältuthyrare noggrant. 

 • Det som är viktigast är det som rör säkerhet. Om någonting händer tältet eller personerna i tältet, vem är ytterst ansvarig?
 • Om du gör en skada på tältet, finns det försäkring?
 • Om du måste ställa in ditt event, kan du avboka tältet? Hur långt innan får du avboka utan att behöva betala? Vad händer med handpenningen?
 • Om du du får avbokningar på ditt event och vill ha färre bord och stol, får du tillbaka pengar?
 • Om du vill ha extra bord och stol, vad kostar detta?

Om denna guide

Vi har gjort vårat bästa för att informationen i denna tältguide stämmer, men vi reserverar oss ändå för eventuella fel i mått, priser och andra tekniska specifikationer. Om du har några funderingar är du välkommen att kontakta oss genom att navigera till vår kontaktsida.

Tryck på dom ämnen du är intresserad av, så filtreras guiden.

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförslag på tält- och evenemanglösningar

Obligatoriska fält *

GDPR Godkänt