Semesterstängt: Kontoret är stängt vecka 27-30. Offerter besvaras vecka 31. Förfrågningar för juli och augusti mejlas till offert@qwinsta.se och besvaras snarast möjligt.

Frågor och svar

Våra experter svarar på de vanligaste frågorna kunder ställer till oss i samband med hyra av tält, möbler och tillbehör.

Experterna ger svar

Våra experter svarar på de vanligaste frågorna kunder ställer till oss i samband med hyra av tält, möbler och tillbehör. För svar på frågor som rör specifika tältmodeller, läs längst ner på respektive produktsida. Använd menyn nedanför.

Partytält och övriga produkter

Hur långt innan mitt planerade event måste jag boka tältet?

För att vara på den säkra sidan är det bra att vara ute i god tid, särskilt då vi under vissa perioder är fullbokade. Vi rekommenderar att du bokar minst två månader innan ditt event, men gärna tidigare än så. Hör av dig till oss för att försäkra dig om att det finns tält under den tidsperioden som du planerat för.

Möbler och andra mindre tillbehör kräver oftast inte lika lång framförhållning.

Är tälten brandsäkra?

Ja, vi har ett nära samarbete med RISE (Research Institutes of Sweden) som har hand om godkännandebevis för bland annat evenemangstält och brandklassade tältdukar.

Hur ser hyresvillkoren ut?

Det finns såklart några saker att förhålla sig till. Här kan du ladda ner våra hyresvillkor och bland annat läsa om försäkring, användning och betalningsvillkor.

Ladda ner PDF: Allmänna villkor

Vad kostar det att hyra ett tält?

Det enklaste sättet att få pris på ett tält är att använda vår tältkalkylator. 


Utöver det har vi tagit fram ett antal prisexempel. I vår huvudmeny under ”Produkter” hittar du alla våra produkter. På varje produktsida har vi specificerat några prisexempel.
Det är såklart många faktorer som påverkar kostnaden, exempelvis hur många personer som ska få plats, tältmodell, storlek, möbler, belysning, värme och om annan utrustning behövs.

Hör av dig med en förfrågan så återkopplar vi med ett prisförslag för ditt tält.

Hur mycket plats behövs i ett partytält för gästerna?

Som minimum brukar vi räkna på 0,50 kvm per gäst vid mingel och “stående” arrangemang. Om dina gäster ska sitta vid bord krävs ungefär 1 kvm per gäst. Utöver detta behövs ofta ett eller flera serveringsbord, bar, scen och beroende på vilket typ av event det är, kanske ett dansgolv. Vi hjälper dig gärna med ett möbleringsförslag. Kontakta oss för mer info och priser.

Har ni även möbler och andra tillbehör?

Ja! Vi har ett stort sortiment av bord, stolar, golv, porslin, belysning och annan inredning. Hittar du inte allt du behöver här på hemsidan så skicka gärna en förfrågan eller ring oss så försöker vi ordna fram det.

Kan jag montera tältet själv?

Om du hyr ett Gör-det-själv paket går det bra. Alla andra tält i vårt sortiment monteras av professionella tältmontörer.

Tälten är stora och det krävs erfarenhet och i vissa fall truckar och lyftkranar för att genomföra arbetet

Kan jag få tältet monterat?

Ja, vi levererar och monterar alla tält utom Gör-det-själv-tälten. GDS-tälten kan du hämta och montera själv.

Måste tältet stå på jämnt underlag?

Det underlättar om tälten står på jämnt underlag. Men vi kan även montera på ojämnt underlag. Vi har exempelvis monterat tält i backar och på andra krångliga ställen. Det krävs lite mer planering och förberedelser bara. Så länge vi kan komma nära med maskiner och andra hjälpmedel går det bra.

Vad bör jag tänka på vid min offertförfrågan?

När du skickar en förfrågan till oss, skriv så detaljerat som möjligt. Desto mer information vi får av dig, desto snabbare får du ett pris av oss.

Nödvändig information:

  • Vilka datum du vill använda tältet och antal dagar
  • Adress där tältet ska monteras
  • Om du har önskemål på tältmodell, tillbehör och andra produkter

Skicka även med dina tankar kring de mjuka värdena som du vill förmedla med ditt event. Då kan vi komma tillbaka till dig med förslag på inredning eller idéer som kan göra upplevelsen större.

Varför går vissa tält endast att boka i Örebro?

Vissa mindre tält, såsom GDS och Eventtält Mini är helt enkelt inte kostnadseffektivt att boka av oss om du bor utanför Örebro där vi är baserade. Tälten Large, Medium och Small levererar vi över hela Sverige.

Lagerhallar

Hur stora hallar kan ni bygga?

Tekniskt sett kan vi bygga så stor hall som ni vill ha. Vi specialiserar oss på små och medelstora lagerhallar. Men generellt kan vi bygga i storlekarna 10-20 och längden på hallen är obegränsad.

Är lagerhallarna CE-märkta?

Ja, allt stål i stommarna i våra lagerhallar är CE-märkta, och betyder att stålet uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Behövs det bygglov för att bygga en lagerhall och kan ni hjälpa oss med dokumentationen?

Om det område du vill bygga lagerhallen på är detaljplanerat så behövs det temporärt eller permanent bygglov. 

Om ni vill ha en helhetslösning så kan vi hjälpa er med all dokumentation. Om ni föredrar att göra det själv rekommenderar vi att ni kollar på Boverkets hemsida för att hitta rätt kompetens.

Är hallarna inbrottssäkra?

Det beror på vilken hall du väljer att köpa. En hall med tältdukar är lättare att ta sig in i, eftersom det är mjukplast. En hall med väggar, isolering och portar har liknande säkerhet som en traditionell byggnad

Hur lång är livslängden på en lagerhall?

Livslängden på lagerhallarna är olika beroende på storlek, underlag och områdets väderförhållanden. Vi använder dessutom olika material beroende på var vi bygger tältet rent geografiskt. Det som blir utslitet först på en lagerhall är tältduken, där man kan räkna med upp till 30 år.

Hur lång tid tar det att bygga en lagerhall?

Det beror lite på hur man räknar. Om man endast räknar själva montagetiden för lagerhallen, där alla tillstånd och underarbete är i sin ordning så tar det ca. 2 veckor att montera en standard lagerhall på 1000kvm.

Vilket typ av underlag måste man ha på den plats man bygger lagerhallen?

Det bästa underlaget är asfalt eller betong. Vi kan, i vissa fall, montera hallarna på annat hårt packat underlag.

Vi rekommenderar att hallen monteras på en liten upphöjning så att vattnet rinner bort ifrån hallen.

Erbjuder ni finansiering på hallarna?

Vi jobbar på att hitta en finansieringslösning. I dagsläget kan du endast köpa hallen.

Är storlekarna på hallarna anpassade för snö- och vindlaster?

Hallarnas storlekar uppfyller Europeiska Konstruktions Standarderna (EKS) och anpassas efter kommunens regler för snö- och vindlaster där hallen byggs.

Kan vi lagra fuktkänsligt gods/material i hallarna?

För detta krävs en anläggning som avfuktar insidan av hallen. Kontakta oss för mer information.

Hur reparerar man ett hål i hallens tältduk?

Vi rekommenderar att ni tar in hjälp för att genomföra detta. Det beror på hur stor revan eller hålet är, men bäst resultat blir om man svetsar ihop plasten.

Hur rengör man en lagerhall?

Vi rekommenderar att ni använder högtryckstvätt.

exklusivt partytalt till foretagsevent for leverans till malmo desktop

Den ultimata guiden till att hyra partytält

Vi har skrivit en guide till dig som försöker navigera dig fram i “tältdjungeln”. Guiden svarar på de allra flesta frågor och hjälper dig att välja rätt tält.

Få ett prisförslag på partytält

Använd tältkalkylatorn för att få ett prisförslag.