Frågor och svar

Våra experter svarar på dom vanligaste frågorna kunder ställer till oss is samband med hyra av tält, möbler och tillbehör.

Vad letar du efter?

Litet tält Stort tält Bröllopstält Priser Offert på tält Glashus Kontakt Bord Stol Porslin Inspiration

Vanliga frågor

Våra experter svarar på dom vanligaste frågorna kunder ställer till oss i samband med hyra av tält, möbler och tillbehör.

När måste jag beställa?

För att vara på den säkra sidan är det bra att vara ute i god tid. Särskilt då vi under vissa perioder är fullbokade. Vi rekommenderar att du bokar minst två månader innan ditt event, men gärna tidigare än så. Hör av dig till oss för att försäkra dig om att det finns tält under den tidsperioden som du planerat för. 

Möbler och andra mindre tillbehör kräver oftast inte lika lång framförhållning.

Är tälten brandsäkra?

Ja, vi har ett nära samarbete med RISE (Research Institutes of Sweden) som har hand om godkännandebevis för bland annat evenemangstält och brandklassade tältdukar.

Hur ser hyresvillkoren ut?

Det finns såklart några saker att förhålla sig till. Här kan du ladda ner våra hyresvillkor och bland annat läsa om försäkring, användning och betalningsvillkor.

Ladda ner pdf: Allmänna villkor

Vad kostar det att hyra ett tält?

För att göra det lätt för dig har vi tagit fram ett antal prisexempel. I vår huvudmeny under produkter hittar du alla våra produkter, på varje produktsida har vi specificera några prisexempel. Det är såklart många faktorer som påverkar kostnaden; Hur många personer som ska få plats, tältmodell och eventuellt möbler, belysning, värme och annan utrustning kanske behövs. Hör av dig med en förfrågan så kan vi ge en offert för ditt arrangemang.

Hur mycket plats behövs för gästerna?

Som minimum brukar vi räkna på 0,50 kvm per gäst vid mingel och “stående” arrangemang. Om dina gäster ska sitta vid bord krävs ungefär 1 kvm per gäst. Utöver detta ska kanske serveringsbord, bar, scen och dansgolv ska planeras in. Vi hjälper dig gärna med ett möbleringsförslag.

Har ni även möbler och andra tillbehör?

Ja! Vi har ett stort sortiment av bord, stolar, golv, porslin, belysning och annan inredning. Hittar du inte allt du behöver här på hemsidan så skicka gärna en förfrågan eller ring oss så försöker vi ordna fram det.

Kan jag montera tältet själv?

Om du hyr ett gör-det-själv paket går det bra. Allt annat monterar vi.

Kan jag få tältet monterat?

Att vi monterar tältet är ett måste av två anledningar. Tälten är stora och det krävs både erfarenhet och maskiner och vi vill att det ska vara enkelt, bekvämt och tryggt för dig som beställare.

Måste tältet stå på jämnt underlag?

Egentligen inte. Vi har levererat tält på kullar andra lite mer krångliga ställen. Det krävs lite mer planering och förberedelser bara. Så länge vi kan komma nära med maskiner och andra hjälpmedel går det bra.

Vad bör jag tänka på vid min offertförfrågan?

Har du tänkt på allt? Ett större tält kräver kanske både värme, golv och mattor. Skicka även med dina tankar kring de mjuka värdena som du vill förmedla med ditt event. Då kan vi komma tillbaka till dig med förslag på inredning eller idéer som kan göra upplevelsen större.

Varför går vissa tält endast att boka i Örebro?

Det är helt enkelt inte kostnadseffektivt att boka dessa tält av oss, eftersom att frakten blir för dyr i förhållande till kostnaden för att hyra tält. Detta gäller framförallt Eventtält Mini och Gör-det-själv-tälten. Om du är intresserad av att hyra flera än en moduler så kan vi leverera dessa utanför Örebro. 

Den ultimata guiden till att hyra partytält 2020

I guiden svarar vi på dom flesta frågor du kan tänkas ha när det kommer till att hyra partytält och andra produkter.