FAQ

Här hittar du några vanliga frågor och svar som våra kunder kan ställa till oss.
När måste jag beställa?
För att vara på den säkra sidan är det bra att vara ute i god tid. Särskilt då vi under vissa perioder fullbokade. Hör av dig till oss för att försäkra dig om att det finns tält under den tidsperioden som du planerat för.
Är tälten brandsäkra?
Ja, vi har ett nära samarbete med RISE (Research Institutes of Sweden) som har hand om godkännandebevis för bland annat evenemangstält  och brandklassade tältdukar.
Hur ser hyresvillkoren ut?
Det finns såklart några saker att förhålla sig till. Här kan du ladda ner våra hyresvillkor och bland annat läsa om försäkring, användning och betalningsvillkor. Ladda ner pdf: Allmänna villkor
Vad kostar det att hyra ett tält?
Storleken avgör priset. Hur många personer ska få plats, tältmodell och eventuellt möbler, belysning, värme och annan utrustning kanske behövs. Hör av dig med en förfrågan så kan vi ge ett pris för ditt arrangemang.
Hur mycket plats behövs för gästerna?
Som minimum brukar vi räkna på 0,50 kvm per gäst vid mingel och “stående” arrangemang. Om dina gäster ska sitta vid bord krävs ungefär 1 kvm per gäst. Utöver detta ska kanske serveringsbord, bar, scen och dansgolv ska planeras in. Vi hjälper dig gärna med ett möbleringsförslag.
Har ni även möbler och andra tillbehör?
Ja! Vi har ett stort sortiment av bord, stolar, golv, porslin, belysning, loungemöbler och annan inredning. Hittar du inte allt du behöver här på hemsidan så skicka gärna en förfrågan eller ring oss så försöker vi ordna fram det.
Kan jag montera tältet själv?
Om du hyr ett festpaket går det bra. Allt annat monterar vi.
Kan jag få tältet monterat?
Att vi monterar tältet är ett måste av två anledningar. Tälten är stora och det krävs både erfarenhet och maskiner och vi vill att det ska vara enkelt, bekvämt och tryggt för dig som beställare.
Måste tältet stå på jämnt underlag?
Egentligen inte. Vi har levererat tält på kullar andra lite mer krångliga ställen. Det krävs lite mer planering och förberedelser bara. Så länge vi kan komma nära med maskiner och andra hjälpmedel går det bra.
Vad bör jag tänka på vid min offertförfrågan?
Har du tänkt på allt? Ett större tält kräver kanske både värme, golv och mattor. Skicka även med dina tankar kring de mjuka värdena som du vill förmedla med ditt event. Då kan vi komma tillbaka till dig med förslag på inredning eller idéer som kan göra upplevelsen större.
Kontakta mig
close slider