Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog

Qwinsta hjälpte Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog att skapa det omöjliga, en restaurang mitt på Hjälmaren

Gastro Natur är en ny och unik typ av upplevelse som Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog tillsammans med Örebrokompaniet har tagit fram. Med hjälp av popup-restauranger mitt i naturen, exklusiv välsmakande mat och dryck ville dom skapa ett oförglömlig minne till sina gäster. Konceptet medförde oanade utmaningar där Qwinsta hjälpte till med en kreativ lösning.

 – Vi ville skapa en matupplevelse i våra gästers minne som stannar kvar där för evigt. Att skapa popup-restaurangen på Hjälmaren har länge vart en dröm för mig, när jag visste att eventet skulle bli av och allt det praktiska var löst så hade jag glädjetårar en hel vecka, säger stjärnkocken och krögaren Roger Hjälm.

 

Att skapa en säker plattform som står emot väder och vind mitt på Hjälmaren, där Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog kunde servera sina gäster på hade sina utmaningar.

– Den stora utmaningen var helt klart vädret. Grundtanken var att popup-restaurangen skulle vara öppen mitt i naturen, men väderprognosen såg dålig ut inför dagen Gastro Natur skulle gå av stapeln. Därför kontaktade vi Johan Kangro på Qwinsta för att se om han kunde lösa problemet. Johan sa ja direkt till utmaningen, han såg inga hinder att genomföra uppdraget och tog fram en kreativ lösning till oss på mindre än en vecka. Vädret blev trots prognoserna bra men det var lite för kallt att sitta ute, så det var bra att vi hade en glasbur.

För oss på Qwinsta är totalupplevelsen viktig och att varje koncept vi levererar upplevs just som en paketerad lösning, så att kunden kan känna sig lugn och trygg. Roger Hjälm berättar om sin upplevelse av Qwinstas servicegrad och mottagande.

– Det som utmärker Qwinsta är den extremt stora flexibiliteten och det glada humöret, trots att det var ett svårt uppdrag att frakta ut denna glasbur på en liten flotte. Det är fantastiskt att hela Qwinstateamet kunde hålla humören uppe med dessa förutsättningar.

För Roger Hjälm var det självklart att kontakta Qwinsta när denna utmaning dök upp. Men Roger såg några saker där Qwinsta utmärkte sig extra mycket.

– Vi har arbetat ihop med Qwinsta tidigare, bland annat på Atlas Copcos (Epiroc) event på Kvarntorpshögen, så jag vet vad Qwinsta går för. Det känns som om Qwinsta gillar utmaningar och denna popup-restaurang var minst sagt det. Dom arbetade fort och enkelt, det “smällde till” så var anläggningen uppe och det “smällde till” sen så var den nere igen efter att gästerna lämnat restaurangen. Montörer och personal var punktliga och kom i tid vilket skapade ett lugn hos mig som beställare.

 

Om Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog är en unikt gastronomiskt koncept på landet som sträcker sig bortom en god middag serverad på ett bord. Katrinelund erbjuder ärlig matlagning, fantastisk dryck, spa, övernattning och upplevelser i världsklass, allt för att skapa oförglömliga minnen. 

Katrinelund har blivit känt som en av Sveriges främsta gastronomiska upplevelser, med det senaste konceptet Gastro Natur som kryddan på verket. Idag tar tusentals människor från hela världen del av Katrinelunds upplevelser och rekommenderas av White Guide.

FAKTA OM EVENTET

  • Cyclone glashus
  • Kasettgolv och glasväggar
  • Förankrad i betongfundament
  • 4 bord och 24 stol

Kontakta oss om ni också vill ha ett lyckat event

Kontakta mig
close slider